Oproep Krimpens Belang blijkt veel gekakel maar geen ei

Krimpen aan den IJssel – Gisteren plaatsen wij nog een artikel waarbij Krimpens Belang liet weten de noodkreet van lokale ondernemers te hebben gehoord en bij de gemeenteraad te hebben aangedrongen op maatregelen. Hierbij werd ook aangegeven dat zij de gemeenteraad en wethouder hebben opgeroepen politieke druk uit te oefenen op Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) Economisch Vestigingsklimaat.

Veel gekakel maar geen ei van Krimpens Belang

Hoewel de ondersteuning voor de lokale ondernemer als zeer belangrijk wordt gezien, zijn meerdere mensen uit zowel politiek, een aantal inwoners en enkele ondernemers wel benieuwd wat Krimpens Belang dan voor elkaar heeft gekregen. “Als ik het artikel goed lees, hebben ze opgeroepen tot…, maar wat hebben ze dan feitelijk bereikt?”, vraagt een kleine ondernemer zich af. “Ik zie veel gekakel, maar geen ei!”

Metropoolregio over invloed politieke partijen

In gesprek met Louis Hueber, adviseur communicatiestrategie bij Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, stelden wij de vraag in hoeverre een politieke partij nu invloed uitoefent op het krijgen van gelden. “De MRDH, waaronder ook Economisch Vestigingsklimaat werkt heel transparant. Er zijn 23 wethouders van 23 gemeenten. Zij zitten daar allen namens hun gemeente en niet als vertegenwoordiger van een politieke partij. Gezamenlijk nemen zij besluiten in het belang van de gehele metropoolregio.”

Aandringen, oproepen en aandacht vragen voor

Het zijn allemaal termen waar Krimpens Belang gebruik van maakt en doet voorkomen dat het noodsignaal alleen door hen is opgevangen. Andere partijen laten weten het belang van de lokale ondernemer ook te steunen, zoals SGP, Leefbaar Krimpen, Stem van Krimpen en D66. Allen hebben zij al aandacht gevraagd en besteed aan de lokale ondernemer. Maar wat Krimpens Belang nu echt feitelijk bereikt heeft lijkt dus onduidelijk. Het doen voorkomen dat zij als partij invloed uitoefenen op besluiten van de MRDH is in ieder geval niet goed gevallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img