17.6 C
De Bilt

Krimpens Belang teleurgesteld over één jaar Kleurrijk Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Afgelopen donderdag 11 juli jl. spraken de politieke partijen in de gemeente Krimpen aan den IJssel over de Kadernota 2020. Krimpens Belang gaf aan teleurgesteld te zijn over één jaar kleurrijk Krimpen. “Wij zien geen extra gezelligheid, geen gratis ov 65+, geen verbetering op het dossier bereikbaarheid en we zien grote tekorten ontstaan op het zorgdossier”, aldus fractievoorzitter Sethi Plaisier. “Ook zijn wij teleurgesteld in de uitvoering van de belofte meepraten, meedenken en meedoen. Hiernaast vragen wij ons of de financiën werkelijk zo ernstig zijn als dat het college doet voorkomen.”

Teleurgesteld in één jaar Kleurrijk Krimpen

Ruim één jaar geleden zijn door de huidige coalitiepartijen diverse grote verkiezingsbeloftes gemaakt, zoals: meer gezelligheid, gratis ov 65+, verbetering bereikbaarheid, goed wonen, leven en zorgen.  “Helaas zien wij van deze beloften vooralsnog niets terug”,  aldus Sethi Plaisier en Saskia Bijl van Krimpens Belang. “Sterker nog, wij zien het tegenovergestelde. De Ronde van Krimpen gaat dit jaar niet door en Krimpen Festival gaat vanaf volgend jaar niet meer door. Krimpen wordt ongezelliger in plaats van gezelliger”.

Ook teleurgesteld over Kadernota zonder keuzes

Wat Krimpens Belang met name opgevallen is bij de presentatie van de Kadernota door dit college, is dat de kaders in de kadernota ontbreken. “We zien dat er geen keuzes worden gemaakt, terwijl het van cruciaal belang is dat op bepaalde dossiers wel keuzes gemaakt worden”.

Werkelijke financiële situatie

Hiernaast vraagt Krimpens Belang zich af wat de werkelijke financiële situatie is van onze gemeente. “Het lijkt erop dat dit college de financiële situatie ernstiger doet lijken dan de werkelijkheid. Het niet opnemen van jaarlijkse inkomsten van € 333.000, terwijl deze er wel zijn, geeft een vertekend beeld van de werkelijkheid”, aldus de Saskia Bijl van Krimpens Belang.

Suggesties aan het college

Naast deze algemene punten heeft Krimpens Belang de suggestie aan het college gedaan om aan de slag te gaan met:
1. Jeugdzorg: de leerplichtinge jongeren die op dit moment al maanden thuiszitten
2. Participatie: extra re-integratiebudget aanvragen
3. Sportverenigingen: de extra inzet voor cultuur niet ten koste te laten gaan van de inzet voor sport(verenigingen), budget te reserveren voor de renovatie van DCV, meer binnensportaccommodaties
4. Bereikbaarheid: een fietsbrug, gratis ov 65+, verbindingsweg, transferium, bespreken verkeers- en vervoersvisie
5. Wonen: transformeren van kantoorpanden naar woningen, combineren woningen met binnensportaccomodaties
6. Dialoogdag voor seksuele diversiteit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio