16.7 C
De Bilt

Het Krimpens Kwartiertje gelanceerd door Op Afstand Dichtbij

Krimpen aan den IJssel – Op vrijdag 1 mei 2020 verscheen het eerste nummer van ‘Het Krimpens Kwartiertje’ in een oplage van 1.500 stuks. Het blad is bedoeld voor ouderen en andere inwoners van Krimpen aan den IJssel, die vanwege het Coronavirus niet de deur uit kunnen of geen bezoek kunnen ontvangen, en wordt uitgegeven door het Platform ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’.  

Krimpens Kwartiertje

‘Het Krimpens Kwartiertje’ is een poging om voor mensen die het vanwege de Coronacrisis moeilijk hebben, de tijd even stil te zetten. Het blad bevat vooral ‘oud nieuws’: artikelen, krantenstukjes en foto’s uit de tijd van vroeger. In het eerste nummer gaan die vooral over Krimpen in oorlogstijd en tijdens de bevrijding. Hieraan is meegewerkt vanuit de Historische Kring Krimpen aan den IJssel, Fotocollectie Krimpen in Beeld en het Streekmuseum Krimpenerwaard. Voor de komende uitgaven hebben zij ook hun medewerking toegezegd. Ook is er een artikel opgenomen uit de Klinker nr. 5, 2012, waarin Huib Neven vertelt over de vroeger welbekende Krimpense huisarts, dokter Prins.  

Vaste rubrieken

Daarnaast zijn vaste ingrediënten van ‘Het Krimpens Kwartiertje’: een recept uit grootmoeders tijd, een puzzel – in dit eerste nummer een ‘Krimpen-woordzoeker’ -, een of meer pagina’s met tips om de Coronatijd gezond door te komen – ditmaal verzorgd door Kuiper en Koning Fysiotherapie – en de rubriek ‘Zwaaien op afstand’. In ‘Zwaaien op afstand’ kan men iemand die het vanwege de Coronacrisis moeilijk heeft, een hart onder de riem steken. Tekstjes en foto’s hiervoor kunnen worden geupload via de website www.krimpenskwartiertje.nl.

Tweewekelijkse editie

De bedoeling is dat ‘Het Krimpens Kwartiertje’ gedurende Coronatijd tweewekelijks verschijnt. Het wordt kosteloos verspreid binnen de zorginstellingen voor ouderen, Crimpenersteyn en Tiendhove, en in diverse wooncomplexen voor senioren binnen Krimpen aan den IJssel. Daarnaast kan men een gratis exemplaar ophalen bij Albert Heijn, Jumbo De Korf, Jumbo De Olm, Brugzicht Boeken of Boekhandel Kamerbeek, of er een aanvragen via www.krimpenskwartiertje.nl, via de Facebookpagina ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’, of telefonisch bij Willie van Leeuwen – Broere (tel. 06 – 55 16 70 66).

Team Op Afstand Dichtbij in Krimpen

“Het Krimpens Kwartiertje” is ook digitaal beschikbaar via de website www.krimpenskwartiertje.nl. Deze website gaat rond 4 mei 2020 online. Het team van het Platform ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’ bestaat uit Cobus Boele, Corien Delger-Vis, Willie van Leeuwen – Broere, Lineke Mooibroek, Sharon Tollenaar en Hugo van der Wal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio