22.4 C
De Bilt

Krimpense Maan voor mevrouw Maas-van Breugel

Woensdag 1 februari ontving mevrouw Maas–van Breugel als laatste uit handen van burgemeester Martijn Vroom de Krimpense Maan. Zij ontving de onderscheiding tijdens de taalles aan de asielzoekers. De Krimpense Maan kent het college toe aan zowel Krimpenaren als niet-Krimpenaren. Maar ook aan verenigingen als blijk van waardering op het gebied van sport, cultuur en samenleving.

Zonder mevrouw Maas–van Breugel geen taallessen

Mevrouw Maas–van Breugel is een actieve taalvrijwilligster. Ze geeft taallessen aan de Tuinstraat, waar Oekraïners gehuisvest zijn. Daarnaast geeft ze les aan de asielzoekers van het asielschip. Ook geeft ze taalles in het taalcafé. Dit doet ze in samenwerking met Crimpen Inn en de bibliotheek van Krimpen aan den IJssel. Mevrouw Maas-Van Breugel stuurt een groep van 30 taalvrijwilligers aan. Zonder haar inzet zouden de taallessen niet georganiseerd kunnen worden.

Krimpense Maan voor iemand die de mens voorop stelt

Mevrouw Maas–Van Breugel stelt de personen voorop in de lessen. Ze kijkt daarbij wat iemand nodig heeft. Daarop past ze het lesmateriaal aan. Ze vindt het belangrijk dat mensen in Nederland kunnen bouwen aan een nieuw leven. De taal spreken is daarbij heel belangrijk.

Overigens is het de laatste keer dat Martijn Vroom in zijn functie als burgemeester van Krimpen aan den IJssel deze prijs heeft uitgereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio