4.8 C
De Bilt

Kringloop IJsseldijk Krimpen doet oproep: Stop met dumpen!

Krimpen aan den IJssel – Op dit moment is de Kringloop aan de IJsseldijk in Krimpen iedere donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur open. Toch blijven mensen op andere dagen maar spullen dumpen voor de deur. “Stop hiermee!”, is de dringende oproep van de medewerkers.

Niet alleen veel rommel

Doordat mensen niet als normaal terecht kunnen, lijken ze te denken dat ze makkelijk hun spullen op andere dagen kunnen dumpen. “Dat levert niet alleen veel rommel voor onze deur en de omgeving op, maar kan ook nog een risico vormen”, laat een woordvoerder weten. “Wij hebben namelijk geen idee wie die spullen heeft gebracht of waar ze vandaan komen. Juist in deze tijd willen wij daar erg kritisch op zijn, omdat het virus op sommige oppervlakken wel enige dagen actief kan blijven.”

Dumpen ook niet netjes

Sommige voorbijgangers reageren ook verbaasd als ze op de berg spullen buiten wordt gewezen. “Je dumpt toch niet zomaar je spullen buiten als je ze even niet kwijt kan. Weer dat typische ‘als ik er maar vanaf ben’-gedrag”, reageert een meneer op de fiets. “Dat is toch niet netjes”, laat een mevrouw weten die met haar kinderen voorbij loopt. “Stel je voor dat wij onze spullen in de tuin van deze mensen gingen dumpen. Dan was de wereld te klein geweest denk ik!”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio