15.1 C
De Bilt

Grote kruising Krimpen met gapend gat van 2,2 miljoen euro

Krimpen aan den IJssel – De grote kruising in Krimpen aan den IJssel. Er kan inmiddels een heel boekwerk over geschreven worden. Er is natuurlijk al heel veel gebeurt, maar het karwei is nog lang niet af. En dat wordt weer een stuk lastiger nu er toch vrij plotseling een gat van 2,2 miljoen euro blijkt te bestaan in de begroting.

Kosten kruising enorm

Hoewel er bijdragen van verschillende, derde partijen worden gedaan aan het opknappen van de grote kruising, blijft het op te hoesten bedrag door Krimpen zelf enorm groot. Het gaat in totaal om een bedrag van 21 miljoen euro. O.a. Stem van Krimpen liet al langer weten een groot voorstander te zijn om de kruising weer aan de provincie over te dragen. Ooit heeft de gemeente de kruising ‘overgenomen’ in ruil voor de aanleg van de wisselstrook en plukt daar nu de zure vruchten van.

Anthon Timm verrast door provincie

VVD wethouder Anthon Timm had in de begroting voor de kruising een bedrag van 5 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland opgenomen. Hij had de raad ook overtuigd dat dit bedrag door de provincie op tafel zou worden gelegd, maar de provincie ging niet mee in de berekeningen van Timm. In plaats van de verwachtte 5 miljoen, draagt de provincie ‘slechts’ 2,8 miljoen bij. Dat is een tekort van 2,2 miljoen dat nu uit andere middelen betaald moet zien te worden.

Niet blij

Zowel wethouder Timm, als de rest van de gemeenteraad waren vriendelijk gezegd niet blij met deze verrassing. Toch had de wethouder kunnen weten dat de provincie alleen aan het deel zou meebetalen dat voor de provincie is en niet aan de zijwegen en afslagen die nu onder de verantwoording van de gemeente Krimpen vallen. Welk potje voor het tekort moet worden aangesproken is nu nog onduidelijk. Het werk aan de kruising moet in ieder geval gewoon doorgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio