15.6 C
De Bilt

Laatste editie ‘Het Krimpens Kwartiertje’ feestelijk verspreid

Krimpen aan den IJssel – Dinsdag 30 juni 2020 trekt het team van het platform ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’, begeleid door een Oudhollands draaiorgel, van 10.00 tot 16.00 uur door Krimpen. Daarbij wordt de vierde en laatste editie van ‘Het Krimpens Kwartiertje’ bezorgd bij de zorginstellingen voor ouderen, Crimpenersteyn en Tiendhove en bij de diverse wooncomplexen voor senioren binnen Krimpen aan den IJssel.

Het Krimpens Kwartiertje

‘Het Krimpens Kwartiertje’ is bedoeld voor ouderen en andere kwetsbare inwoners van Krimpen aan den IJssel, die vanwege het Coronavirus niet de deur uit kunnen of geen bezoek kunnen ontvangen, en wordt uitgegeven door het Platform ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’. Nu de bezoekregeling voor ouderen en kwetsbare personen vanwege Corona bijna helemaal is afgebouwd, heeft het platform ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’ besloten dat met het ‘Het Krimpens Kwartiertje’ wordt gestopt en de laatste editie uitgegeven. Op dit moment wordt nog met anderen gesproken over een eventueel vervolg op ‘Het Krimpens Kwartiertje’. Als hier nieuws over is, melden we dat op onze website www.krimpenskwartiertje.nl.

Afscheid in stijl met laatste editie

Met dit laatste nummer, dat in een oplage van 2.500 stuks verschijnt,  wordt in stijl afscheid genomen. Alle artikelen en foto’s, naast de inmiddels vaste rubrieken als ‘Beweegtips’, ‘Zwaaien op Afstand’, ademen het thema Weemoed. Weemoed naar de tijd van vroeger, het Krimpen van vroeger of personen van vroeger. Het nummer bevat onder meer een interview met twee naar Canada geëmigreerde zussen over hun herinneringen aan Krimpen, een nostalgisch verhaal over ‘Kachelpoets’ door schrijfster Joke Verweerd.

Nog meer verhalen

Ook zijn er artikelen over de explosie bij snackbar Baanen in mei 1968, het badhuis, het pontveer Van der Ruit, 50 jaar busvervoer in Krimpen aan den IJssel, en het afscheid van burgemeester Lennie Huizer, die ook het voorwoord schrijft. Ook treft men veel foto’s van onder meer de Krimpense scheepswerven en van de huishoudschool – in de volksmond ook wel: ‘Spinazieacademie’ genoemd – en haar directrice, mejuffrouw Laaij. In het hart van het blad is een oud spel opgenomen: het Harlekijnspel.   

Route draaiorgel (tijdstippen indicatief)

  • 10.00 uur: start bij Gouden Regen
  • 10.30 uur: Facet
  • 11.00 uur Crimpenersteijn
  • 11.30 uur: Tiendhove en Zwaluwhof
  • 12.00 uur: Waterlijster
  • 12.30 uur: Prinsessenpark
  • 13.30 uur: Waardzicht
  • 14.00 uur: Middenwetering (Nieuwe Vliet flat)
  • 15.00 uur: De Landerijen (Tricolore)
  • 15.30 uur: Bazielkruid, Tijm, Bloemrijk

Gratis exemplaar ophalen

Daarnaast kan men vanaf 30 juni 2020 een gratis exemplaar ophalen van dit laatste nummer bij Albert Heijn, Jumbo De Korf, Jumbo De Olm, Brugzicht Boeken & Muziek of Kamerbeek boekhandel en kantoorvakhandel, of er een aanvragen via www.krimpenskwartiertje.nl, via de Facebookpagina ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’, of telefonisch bij Willie van Leeuwen – Broere (tel. 06 – 55 16 70 66).

Ook digitaal beschikbaar

“Het Krimpens Kwartiertje” is ook digitaal beschikbaar via de website www.krimpenskwartiertje.nl. Het team van het Platform ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’ bestaat uit Cobus Boele, Corien Delger-Vis, Henk van Leeuwen, Willie van Leeuwen – Broere, Sharon Tollenaar, Hugo van der Wal (tot 1 juli 2020) en Lianne van der Wal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio