15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Laffe inbraak bij hondenschool in krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek – Tussen vrijdag 24 december rond 17.00 uur en zondag 26 december 13.00 uur is er ingebroken bij de hondenschool in Krimpen aan de Lek. De inbraak werd ontdekt toen de vrijwilligers van de hondenschool op 2e kerstdag de honden wilde laten rennen en de dieren daar (katten, kippen en konijnen) gingen verzorgen. Het viel meteen op dat de ene stal helemaal open stond en bij inspectie bleek alles doorzocht te zijn.

Ongenode gasten bij hondenschool

De hondenschool huurt een terrein naast het fietspad dat loopt van de Breeka tot het krilpad ter hoogte van de Tuinfluiter. Een route waar fietsers en wandelaars en ook veel hondeneigenaren tijdens het uitlaten van de hond langs komen . De inbrekers hebben zich waarschijnlijk toegang verschaft via het afgesloten hek bij de ingang van het terrein. Maar omdat ook een hekje was geforceerd wat toegang geeft naar de volkstuinen die naast het terrein liggen, is het niet uit te sluiten dat de daders via deze kant het terrein op zijn gekomen, of dat zij via deze route wilde verdwijnen. Ook is het mogelijk dat zij ook daar zaken hebben ontvreemd of doorzocht.

De daders hebben een stal open gebroken en doorzocht en daarbij zaken ontvreemd.
Met deze laffe daad, is niet alleen persoonlijk leed, maar ook de stichting waar de hondenschool onder valt gedupeerd. De vrijwilligers van de hondenschool spreken over een ‘laffe daad’.

Katten geschrokken

In de bewuste stal verblijven ook katten. Een van deze katten is een ex zwerfkat die daar een fijne plek heeft gevonden met als baan de muizen te bestrijden. Bij adoptie van deze kat was zij angstig, maar zij heeft zich ontwikkeld tot een ware kroelkat voor wie zij kent. Bij vreemden blijft zij uit de buurt. De kat bleek zondag, 2e Kerstdag, erg onzeker te zijn en wilde de stal niet zomaar meer binnen. Waarschijnlijk is ze zeer geschrokken tijdens het bezoek van de ongenode gasten. Dit vinden de vrijwilligers van de hondenschool eigenlijk erger dan wat er ontvreemd is. De andere dieren op het terrein waren voor de zekerheid geteld en bleken tot opluchting gelukkig allen nog aanwezig.

thumbnail?id=1Uz2zeG4fdgr
Eén van de katten op het terrein. Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

Getuigen gezocht

Van de inbraak is aangifte gedaan bij de politie. Er wordt gezocht naar mensen die tussen vrijdag 24 december rond 17.00 uur en zondag 26 december 13.00 uur iets verdachts hebben gezien op of rond het terrein van de hondenschool en/of de volkstuinen. Heeft u in het donker misschien gezien dat er met zaklantarens werd geschenen op of rond het terrein? Heeft u iemand of meerdere mensen zien rondhangen op of rond het terrein terwijl het hek afgesloten was? Of schiet u iets te binnen waarvan u dacht, “dat is vreemd”, wat met deze zaak te maken zou kunnen hebben? Alles wat enigszins opheldering over deze zaak kan geven is van belang.

Heeft u iets gezien of huurt u een volkstuin en zijn er bij u dingen ontvreemd of open gebroken? Neemt u dan contact op met het algemene nummer van de politie 0900-8844 en vermeld dat het gaat om de inbraak bij de hondenschool in Krimpen aan de Lek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio