14.9 C
De Bilt

De Langen & Van den Berg wint ontwikkeling voormalige scheepswerf Duijvendijk in Krimpen

Na een voorselectie met 16 deelnemers en daarna 3 planaanbiedingen mag De Langen & Van den Berg de ontwikkeling van het woongebouw op de werf Van Duijvendijk in Krimpen aan den IJssel realiseren. Het plan voor deze ontwikkeling maakte de ontwikkelaar met Zecc architecten en Lindeloof Landschapsarchitecten.

Langen & Van den Berg

Wethouder Wubbo Tempel: “Wij zijn blij dat De Langen & Van den Berg met zo’n mooi plan is gekomen, waardoor het straks op deze unieke erfgoedlocatie aan de Hollandsche IJssel voor Krimpenaren prettig en duurzaam wonen is.” Tomas van den Berg, directeur van De Langen & Van den Berg vervolgt: “Dit plan voldoet uitstekend aan de woningbouwopgave van deze tijd. Met een gezonde woonomgeving, hoge duurzaamheidsambitie en veel natuur, waarbij de DNA van de historische werf het uitgangspunt is.”

De Oude Werf plein
De Oude Werf plein -Impressie: De Langen & Van den Berg

Plan sluit uitstekend aan

Volgens de gemeente sluit het plan goed aan op het verhaal van de werf en de Ontwikkelvisie IJsseldijk. Zo is onder meer de historie van de werf op alle niveaus op een moderne wijze in het ontwerp verwerkt en versterken we de openbare verbinding met de IJssel. De voormalige scheepswerf is 1 van de oudste scheepswerven van Nederland en de
eerste met een dwarshelling. Met het opgeleverde plan voegen we een nieuwe betekenis aan de historie toe. Daarnaast vergroten we de beleving van de kade langs het water, waar we voortbouwen op het stoere karakter van de werf.

4 werfgebouwen

Het plan bestaat uit 4 werfgebouwen. Deze zijn geïnspireerd op het bestaande erfgoed en in grootte en hoogte oplopend naar de Hollandsche IJssel toe. De herkenbare gebouwen aan de kade vormen hierbij samen het plan Oude Werf: het Dijkhuis, het Scheepshuis, het Kraanhuis en het Pakhuis. Ook komt er een verdiepte parkeergarage en een binnentuin die voor iedereen te bezoeken is en een recreatie mogelijkheid aan de Hollandsche IJssel.

Wat staat er verder te gebeuren

De ontwikkelaar gaat aan de slag met de verdere uitwerking van het plan. De verwachting is dat in november 2023 de eerste bouwwerkzaamheden plaatsvinden. De oplevering staat gepland voor maart 2025. Meer informatie staat binnenkort op wonenaandeoudewerf.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio