9.8 C
De Bilt

Leefbaar Krimpen presenteert verkiezingsprogramma

KRIMPEN A/D IJSSEL – Leefbaar Krimpen, dé lokale partij voor en door Krimpen, wil Krimpense 65-plussers gratis met het openbaar vervoer laten reizen. “We hechten veel belang aan het welzijn van onze senioren”, aldus lijsttrekker Jeffrey van der Elst bij de presentatie van het verkiezingsprogramma “Durven en doen”.

Tien concrete doelen

Van der Elst is trots op het programma en de kieslijst. “De komende vier jaar willen wij Krimpen samen met onze inwoners nog leefbaarder maken. Hiervoor is een programma samengesteld met 10 concrete doelen. Deze doelen gaan we realiseren door te durven en te doen”. De kandidatenlijst bestaat uit 24 personen. De kopgroep van de eerste vijf kandiaten bestaat uit een groep professionals met ieder hun eigen expertise.

Veiligheid

In het verkiezingsprogramma is er veel aandacht voor de veiligheid van Krimpen. Zo moeten de aanrijtijd van de ambulance van 15 minuten geborgd worden, wil Leefbaar Krimpen een bureau voor toezichthouders en wijkagenten, buurtcoördinatoren en meer toezicht in de wijken.

Krimpenaren sneller thuis

Opvallend is de oplossing van Leefbaar Krimpen voor de files door het realiseren van een fietsbrug en een P+R Transferium. Ze zijn hierover al in gesprek met de buurgemeenten. Ook zien zij oplossingen in het aanpakken van het sluipverkeer en het stimuleren van openbaar vervoer en watervervoer.

Krimpense Jeugd

Verder pleit Leefbaar Krimpen voor het realiseren van speciaal- en VMBO-kaderonderwijs in Krimpen, zodat de kinderen uit Krimpen in Krimpen naar school kunnen. Ook het oprekken van de Kinderraad naar Jeugdraad is een wens en een “eigen” jeugdhonk voor de jeugd.

Krimpense ondernemers

Krimpense ondernemers zullen actief gesteund worden door o.a. een voorkeursbeleid en keuzevrijheid voor de zondagopenstelling. Maar ook is het de wens om een ambtenaar in te zetten die zich bezig gaat houden met de aanpak van de leegstand en de variatie in de winkelcentra.

Krimpen gezelliger

De partij zou graag meer gezelligheid in Krimpen willen. Hiervoor hebben zij vele ideeën, waaronder het realiseren van de centrumvisie, versoepelen terrassenbeleid, een eigen ambtenaar die zich bezig gaat houden met evenementen en het ontwikkelen van recreatiemogelijkheden op het Zwaneneiland.

Het verkiezingsprogramma is te lezen op www.leefbaarkrimpen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio