18 C
De Bilt

Leefbaar Krimpen wil petitie voor meer woningen in Krimpenerwaard

Krimpen aan den IJssel – Op 2 oktober kwam er een raadsvoorstel naar buiten van het college van de gemeente Krimpenerwaard voor het inzetten op de aanleg van een tweede oeververbinding tussen Krimpen aan de Lek en Ridderkerk. Wat de gemoederen echter nog meer bezig houdt was het voorstel tot verdere verstedelijking van het gebied tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel. Het zou gaan om de bouw van 7.000 tot 10.000 nieuwe woningen.

Geen woningen, jongeren vertrekken

Er is een enorme roep om woningen in het gebied. Steeds meer jongeren zijn verplicht hun heil in grote steden te zoeken. Vandaar dat Leefbaar Krimpen het plan van het college van de gemeente Krimpenerwaard ook enorm toejuicht. Fractievoorzitter Van der Elst: “Over het aantal woningen valt uiteraard nog te debatteren, maar mijn fractie vindt het plan van wethouder Ria Boere uit de buurgemeente erg moedig en getuigen van toekomstvisie.”

PvdA Krimpenerwaard gehekeld om NEE-petitie

De PvdA Krimpenerwaard roept tot grote verbazing van vriend en vijand op om tegen de bouw van woningen te stemmen. Dat de grote problemen in de woningmarkt en de vele duizenden woningzoekers uit onze regio op voorhand hierdoor worden genegeerd valt in het verkeerde keelgat bij de partij Leefbaar Krimpen. “Bij voorbaat torpedeert de Partij van de Arbeid het initiatief, door met een petitie te komen voor een verbod van het bouwen van de zo noodzakelijke woningen in onze regio”, zo laat Van der Elst weten. “Deze petitie is haast schijnheilig te noemen, omdat juist de PvdA in het verleden altijd voor meer woningen pleitte.”

Woningnood erg hoog in dit gebied

De woningtekorten lopen op tot ver boven de 190.000 in onze regio. De huurwoningen zijn nauwelijks nog beschikbaar en een wachtrij van vele jaren is de norm geworden. De koopprijzen van woningen zijn zo enorm gestegen, dat door de schaarste duizenden jongeren verplicht thuis moeten blijven wonen. Het lijkt alsof deze generatie door de PvdA geen eigen dak boven het hoofd gegund wordt. Zij moeten zich storten in een mega hoge schuld en eerst duizenden euro’s bij elkaar zien te sparen, om alsnog te zien dat een gezin starten, samen gaan wonen of op jezelf onmogelijk is geworden in deze regio.

Veel veranderd in 50 jaar

Er is in de afgelopen 50 jaar enorm veel veranderd en de druk op de woningmarkt is nog nooit zo groot geweest. De initiatiefnemers van genoemde petitie wonen inmiddels wel in een woning die gebouwd is op één van de vele weilanden. Toen werd er niet geklaagd. Inmiddels is de grond voor meer woningbouw enorm hard nodig. De keiharde NEE-petitie van de PvdA komt dan nu ook wel heel erg vreemd over.

Dan maar een JA-petitie

De PvdA petitie initiatiefnemers lijken wel erg bang dat hun eigen huizen straks niet zoveel geld meer waard zijn en lijkt de huidige generatie woningzoekende weinig te gunnen. “Dan starten wij maar een eigen JA-petitie voor meer woningbouw”, laat Van der Elst weten. “Want ik weet zeker dat er vele mensen uit de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel met smart zitten te wachten op een woning en graag een plek voor hunzelf willen in hun eigen, vertrouwde omgeving.”

© Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio