11.8 C
De Bilt

Leefbaar Krimpen wil speciaal en VMBO-kaderonderwijs in gemeente

Krimpen aan den IJssel – Leefbaar Krimpen wil, als dé lokale partij voor en door Krimpen, speciaal en VMBO-kaderonderwijs realiseren in Krimpen. Ook wil zij de Kinderraad oprekken naar een jeugdgemeenteraad en jongeren vanaf 18 jaar meer invloed geven.

Veel kinderen nu naar buurgemeenten

“Veel kinderen in onze gemeente moeten voor speciaal en VMBO-kaderonderwijs naar onze buurgemeenten”, aldus lijsttrekker Jeffrey van der Elst. “Wij willen dat ook deze kinderen in Krimpen naar school kunnen. Ook willen we de jeugd vanaf twaalf jaar de mogelijkheid geven zelf goede ideeën en meningen te geven over wat zij belangrijk vinden”.

Speciaal- en VMBO-kaderonderwijs in Krimpen

Veel kinderen van onze gemeente moeten voor speciaal en VMBO-kaderonderwijs (vervoerd worden) naar onze buurgemeenten. Dit heeft niet alleen invloed op de gemeentelijke begroting, echter belangrijker nog, invloed op het sociale leven van deze kinderen uit onze gemeente. Om deze reden wil Leefbaar Krimpen dat ook deze Krimpense kinderen in Krimpen naar school kunnen.

Kindergemeenteraad oprekken naar jeugdgemeenteraad

De kindergemeenteraad van onze gemeente bestaat uit zestien leerlingen uit groep 8 van acht Krimpense basisscholen. Met de kindergemeenteraad wil de gemeenteraad de Krimpense kinderen bewust maken van het feit dat de gemeenteraad besluiten neemt die ook kinderen aangaan. Daarnaast denkt de raad dat kinderen uit groep 8 zelf goede ideeën en meningen hebben over wat zij belangrijk vinden in onze gemeente. Leefbaar Krimpen wil de kindergemeenteraad oprekken naar jeugdraad. ”Wij denken dat ook de Krimpense jeugd ouder dan12 jaar zelf goede ideeën en meningen hebben over wat zij belangrijk vinden in onze gemeente”, aldus Jeffrey van der Elst.

“Eigen” jeugdhonk voor en door Krimpense jongeren

Voor jongeren door jongeren staat centraal bij het jeugdbeleid van Leefbaar Krimpen. Om deze reden willen zij een “eigen” jeugd- en jongerenbeleid, zoals een “jeugdhonk” voor en door onze jeugd. “We willen ook jongeren vanaf 18 jaar ruimte geven voor hun goede ideeën en meningen over wat zij belangrijk vinden in onze gemeente”, aldus Jeffrey van der Elst. Leefbaar Krimpen is hiermee al begonnen door een aantal jongeren/jongvolwassenen op te nemen op hun kandidatenlijst. Het volledige verkiezingsprogramma is te lezen op www.leefbaarkrimpen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio