17.2 C
De Bilt

‘Leefbaar op stap met…’: zelf naar de inwoners van Krimpen toe voor een goed gesprek of gewoon wat gezelschap

Krimpen aan den IJssel – Op 1 mei 2024 gaat Leefbaar Krimpen starten met “Leefbaar op stap met…” Het is een initiatief van raadslid Susanne Stolk. Na 2 jaar als raadslid ‘in de banken’, vindt zij het nu tijd om zelf naar de inwoners toe te komen.

Op stap voor een kopje koffie en een goed gesprek

Suzanne komt graag in contact met inwoners, jong en oud, die met vragen zitten, tegen obstakels of problemen aanlopen, eenzaam zijn, ideeën willen bespreken, of gewoon gehoord willen worden.

“Vaak hoor je dat onze inwoners ervaren dat de politiek ver van hen vandaan staat. Dat gevoel is heel begrijpelijk, want vrijwel alle debatten vinden voornamelijk in de raadszaal of binnen commissies plaats in het gemeentehuis. Daarom wil ik ook naar inwoners toegaan, hen ontmoeten op plekken in Krimpen die voor hen belangrijk zijn en horen wat hen bezighoud”, laat Suzanne Stolk weten.

Het belang van gehoord worden

Politici en partijen willen graag gehoord worden in de vele debatten die er gevoerd worden. Daarbij willen zij zo goed mogelijk hun kiezers vertegenwoordigen, maar ook zaken kunnen realiseren voor alle inwoners.

“Vaak is het voor diezelfde inwoners een stuk lastiger om gehoord te worden. En de meeste begrijpen ook wel dat je niet altijd een pasklare oplossing hebt. Maar het feit dat er echt serieus naar hen geluisterd wordt betekent vaak meer dan wij ons als politici soms beseffen. Helemaal als wij met hun inbreng ook iets doen”, laat Suzanne weten.

Suzanne Stolk wil graag met inwoners 'op stap' voor Leefbaar
Suzanne Stolk wil graag met inwoners ‘op stap’ voor Leefbaar – Foto: Leefbaar Krimpen

Een stap zetten voor elkaar

Iedereen die mee ‘op stap’ wil en een wandeling wil maken, een goed gesprek wil hebben, of gewoon samen een lekker kopje koffie wil drinken, of die iemand kent in Krimpen die extra aandacht kan gebruiken,  wordt door Suzanne uitgenodigd contact met haar op te nemen via susanne@leefbaarkrimpen.nl.

Vanaf 1 mei gaat Leefbaar op stap. Misschien wel met jou of met u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio