1.5 C
De Bilt

Leerlingen Het Octaaf hijsen Global Goals vlag Krimpen met wethouder Wubbo Tempel

Leerlingen uit groep 7 van basisschool Het Octaaf hesen vandaag de Global Goals-vlag in Krimpen aan den IJssel, samen met wethouder Wubbo Tempel van Duurzaamheid. Het is namelijk Global Goals Day. De scholieren gingen met de wethouder in gesprek over deze duurzame doelen. En het bleef niet bij praten. De klas kwam meteen in actie om één van de Goals een beetje dichterbij te brengen.

Dit zijn de Global Goals

De Global Goals zijn 17 duurzame doelen die we wereldwijd in 2030 willen halen. Alle landen die lid zijn van de Verenigde Naties spraken deze doelen samen af. Zo willen we een duurzamere wereld bereiken. Waarin in iedereen kan meedoen en niemand wordt uitgesloten. Voorbeelden van de Goals zijn honger de wereld uit helpen, zorgen voor de natuur en goed onderwijs voor iedereen.

Als Global Goals-gemeente werken we ook in Krimpen aan den IJssel mee om deze doelen te bereiken. De speciale vlag is een herinnering dat iedereen in Krimpen daar aan mee kan helpen.

Pindaslingers rijgen voor de vogels

De leerlingen van Het Octaaf gaven in het raadhuis het goede voorbeeld. En kwamen in actie voor doel 15: zorgen voor het leven op het land. Daarom maakten ze pindaslingers voor de vogels. Die hangen ze in Krimpen aan den IJssel op in tuinen en op balkons. Zo komen de vogels straks goed de winter door.

Wilt u zelf bijdragen aan de Global Goals?

Dat kan altijd. Want groot of klein: elke stap telt. Op de website van Krimpen Duurzaam vindt u ideeën om mee te helpen. Zo brengen we samen een duurzame, schone en eerlijke wereld dichterbij.

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio