12.6 C
De Bilt

Leo Barth (SGP) benoemd als nieuwe wethouder van de gemeente Krimpenerwaard

De gemeenteraad van de Krimpenerwaard heeft in de raadsvergadering op 18 april de heer L.G.I. (Leo) Barth benoemd en beëdigd als nieuwe wethouder SGP. Dit geldt voor de rest van de bestuursperiode tot en met 2026.De benoeming gebeurde op voordracht van de fractie SGP Krimpenerwaard, nadat wethouder Erik Wassink op 20 maart jl. zijn taken als wethouder had neergelegd.

Leo Barth

De heer Barth krijgt onder andere economie, water en waterveiligheid, grondzaken en openbare ruimte in zijn portefeuille. Leo Barth is 58 jaar en woont in Ouderkerk aan den IJssel. Hij is een ervaren bestuurder en kent de Krimpenerwaard goed. Van 2002 tot 2006 was hij wethouder van de gemeente Ouderkerk en aansluitend, tot de herindeling, raadslid in dezelfde gemeente. Hij is jurist en altijd werkzaam geweest in de bank- en vastgoedsector. Hij is getrouwd en houdt van lezen, water, zon en wandelen.

Vooral ‘in het veld’ bezig zijn

Leo Barth over zijn definitieve benoeming: “Vanaf nu mag ik mij inzetten voor een mooie Krimpenerwaard en een goed bestuur. Samenwerking vind ik heel belangrijk. Ik heb veel affiniteit met de thema’s die momenteel in de Krimpenerwaard spelen en wil graag persoonlijke gesprekken met mensen voeren. Vijf dagen achter elkaar in het gemeentehuis zitten is niets voor mij. De inwoners en bedrijven in de gemeente zullen mij dus regelmatig in ‘het veld’ tegenkomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio