2.3 C
De Bilt

Leon Houtzager (VVD) stopt als burgerraadslid Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Net een dag na de bekendmaking van een nieuwe beoogde coalitie voor de gemeente Krimpen aan den IJssel, heeft burgerraadslid voor de VVD, Leon Houtzager, bekend gemaakt te zullen vertrekken. Zijn vertrek heeft echter niet te maken met de nieuwe coalitievorming.

Leon tussen de verhuisdozen

In een brief aan de griffie laat hij weten dat hij en zijn man Sjoerd gaan verhuizen naar een mooi appartement in Rotterdam. “Omdat we gaan verhuizen naar een andere gemeente kan ik dus geen burgerraadslid in Krimpen blijven. Ik heb mijn werk in Den Haag. We zijn dan ook al geruime tijd op zoek geweest naar een geschikte woning”, laat Leon weten. Op dit moment zitten hij en zijn man midden tussen de verhuisdozen.

Groot voorvechter LHBTI-beleid

Leon Houtzager is vooral bekend als groot voorvechter van een goed LHBTI-beleid in Krimpen aan den IJssel. Hij heeft er eigenhandig voor gezorgd dat er in zeer korte tijd door een meerderheid van de politieke partijen een Regenboogakkoord getekend werd.

Niet blij met huidige politieke situatie

Hoewel Leon benadrukt dat zijn vertrek niets met de huidige politieke situatie te maken heeft, laat hij desgevraagd toch weten hier niet blij mee te zijn. ” Je mag best weten dat ik nog steeds flink baal dat ‘Kleurrijk Krimpen’ is gestopt. Mijn grootste angst is dat de stappen die we hebben gezet en de mooie dingen die we hebben gedaan verloren zullen gaan”, aldus Houtzager.

Houtzager blijft betrokken bij VVD en LHBTI-netwerk

“Ik blijf overigens actief voor de VVD en dan met name voor het LHBTI netwerk, waarmee ik de afgelopen periode veel mooie dingen heb meegemaakt. Ook zal ik mij oriënteren of ik in een andere vorm een rol van betekenis kan spelen binnen de VVD of een andere organisatie.”, zo laat hij aan collega’s in de raad weten.

Afscheid

Op de eerstvolgende, besluitvormende commissievergadering op donderdag 13 februari 2020, zal Houtzager afscheid nemen als burgerraadslid in Krimpen aan den IJssel. Wel laat hij weten als geboren en getogen Krimpenaar zeker betrokken te zullen blijven bij ‘zijn’ gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio