Lezing over de Joodse familie Van Blankenstein in Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel – “Hoe zit het eigenlijk met Joodse onderduikers in Ouderkerk?” Dat was de vraag die burgemeester Roel Cazemier ooit stelde en beantwoord werd door een ijverige scholiere. Op vrijdag 12 november zal Elsemarije Meijer tijdens de jaarvergadering van de Historische Vereniging Ouderkerck op d’IJssel een lezing verzorgen onder de titel ‘Als een ooievaar op het dak van de Dorpskerk, over de Joodse familie Van Blankenstein in Ouderkerk’. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Lezing

Aanvankelijk zou de lezing gehouden worden op 13 maart 2020, maar vanwege corona kon de lezing toen geen doorgang vinden. Op 12 november zal de lezing als nog plaatsvinden in De Drie Maenen, Abelenlaan 1, Ouderkerk aan den IJssel. De lezing begint om 20.00 uur.

Joodse familie ook ondergedoken in Ouderkerk

In de afgelopen jaar heeft Elsemarije verder onderzoek gedaan en zijn er veel nieuwe gegevens en documenten over de familie Van Blankenstein gevonden. Twee zonen van de familie, Philip en Jacob, hebben in de Tweede Wereldoorlog in Ouderkerk ondergedoken gezeten, waaronder bij de familie Pak. Tijdens de lezing zullen niet alleen nazaten van de familie Van Blankenstein aanwezig zijn, maar ook familieleden van degenen, die de onderduik mogelijk maakten.

Elsemarije Meijer

Elsemarije Meijer heeft haar opleiding naar de havo vervolgt op het vwo en is inmiddels student geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Maatregelen i.v.m. corona

Aan de ingang van de zaal wordt u verzocht uw naam en adres op te geven op de presentielijst. Ten gevolge van de nieuwste corona maatregelen wordt het persoonlijk coronatoegangsbewijs ( QR-code en ID-bewijs) verplicht gesteld voor deze bijeenkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img