4.2 C
De Bilt

Inwoners Liezeborgh een dementiehond

Krimpenerwaard – Emmy van Harskamp heeft een nauwe band met zorgcentrum WelThuis de Liezeborgh in Haastrecht. Daarom heeft zij de Lionsclub Domaine des Dames (DdD) Krimpenerwaard e.o., die altijd op zoek is naar lokale goede doelen, een verzoek gedaan. Gerda Verheij van de Liezeborgh heeft namens Emmy toegelicht dat er noodzaak bestaat aan een dementiehond.

Liezeborgh

Wat is een dementiehond? In ieder geval geen klein, lief puppy en ook geen familievriendelijke lobbes. Gelukkig bleek Gerda het over een speciale “knuffelbeestachtige” viervoeter te praten. Een interactieve robot, die voelt en klinkt als een echte hond. Wat een fantastische uitvinding!

Een knuffel is zo belangrijk

De Liezeborgh heeft er al een, maar in deze tijd waar bezoek vaak beperkte toegang heeft tot geliefden, is een “knuffel” geven en krijgen nog belangrijker dan normaal. De Lionsclub DdD is erg blij haar “Coronapot” hiervoor aan te kunnen spreken. Op maandag 30 november is “Domeintje” naar haar nieuwe thuis gebracht door Lionsclub-leden Tanja van Walsum en Terry Heikamp. Gerda Verheij nam, in aanwezigheid van initiatiefnemer Emmy van Harskamp, haar maar al te graag in ontvangst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio