6.7 C
De Bilt

Liften en lampen op zonne-energie voor Parkflat en Vijverflat Krimpen

Krimpen aan den IJssel – De liften en lampen in de Park- en Vijverflat in Krimpen aan den IJssel werken voortaan op zonne-energie. Die wordt opgewekt door maar liefst 630 zonnepanelen op de twee daken. Bewoners betalen hierdoor minder servicekosten. De corporatie vraagt wel een kleine bijdrage voor de zonnepanelen.  

Liften en lampen op zonne-energie

QuaWonen is volop bezig om woningen energiezuinig te maken. Hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe minder stroomverbruik. Andersom is het natuurlijk óók goed voor het milieu als de stroom duurzaam wordt opgewekt. Daarom heeft QuaWonen de daken van de Park- en Vijverflat vol zonnepanelen gelegd. Deze zonne-energie wordt gebruikt voor de liften en de lampen in de algemene ruimten.

Energielasten bewoners dalen

De corporatie investeert. Voor de Park- en Vijverflat gaat het in totaal om bijna € 250.000 voor de 630 zonnepanelen. Bewoners betalen circa € 3 per maand voor het gebruik van de panelen. Deze bijdrage is minstens de helft lager dan de besparing op de servicekosten voor het algemene stroomverbruik. Zo zijn bewoners dus gegarandeerd goedkoper uit. Wethouder Neeleman, portefeuillehouder duurzaamheid van de gemeente Krimpen aan den IJssel: “De zonnepanelen leveren voordelen op voor de bewoners én dragen ook bij aan een klimaatvriendelijk Krimpen. Een mooie ontwikkeling voor de Park- en Vijverflats én dus voor Krimpen.”

Reactie bewoner

De heer Ros woont al 15 jaar in de Vijverflat. Hij is blij met de zonnepanelen: “Ik vind het schitterend dat we nu duurzaam opgewekte energie hebben. Zo worden de dakoppervlakten goed benut. Ik ben samen met de complexbeheerder ook bovenop het dak gaan kijken. Mooi gezicht. Het maakt me niet eens zoveel uit hoeveel ik straks bespaar aan servicekosten. Zonnepanelen zijn een eenvoudige manier om te verduurzamen. De plannen van de overheid voor een volledig energieneutrale woningvoorraad gaan me dan weer wat ver. Je moet mensen niet op kosten jagen. Gelukkig investeert QuaWonen hier als verhuurder voor ons.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio