4.1 C
De Bilt

Lionsclub geeft bloemrijke berm aan rotonde Krimpensebosweg

Krimpen aan den IJssel – Wethouder Coen Derickx onthulde vanmiddag het informatiepaneel over de bloemrijke berm bij de rotonde aan het einde van de Krimpenerbosweg. De Lionsclub Krimpen aan de IJssel heeft deze groenstrook van 934 vierkante meter ‘geadopteerd’. De ‘adoptie’ houdt in dat de Lionsclub de gemeente helpt bij de herinrichting en het onderhoud. Ook heeft de club het speciale zaadmengsel aangeschaft.

Inzaaien bloemrijke berm

De aankoop daarvan was mogelijk door een Europese Lions subsidie. Eind april zorgden leden van de Lionsclub voor het inzaaien ervan. De Lionsclub heeft de bewoners van de Vijverflat en de Parkflat geïnformeerd. Zij kregen hierover een folder in de bus. Tijdens de werkzaamheden spraken voorbijgangers (vaak bewoners van de Vijverflat) de Lions regelmatig positief aan.

Inzet van de Lionsclub

Eind maart heeft de gemeente het rozenperk laten verwijderen. Daarna heeft de groenaannemer de bovenlaag van de grond afgestoken en het nodige bodemverbeteringswerk uitgevoerd. Leden van de Lionsclub hebben ten slotte de grond gelijkgemaakt, deze verder gereinigd en rondom het gehele perceel een lage afrastering geplaatst.

Goed voor biodiversiteit

Wethouder Coen Derickx: “Het aanleggen van bloemrijke bermen is goed voor de biodiversiteit. Het past dan ook volledig in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Dat beleid behelst meer dan alleen de energietransitie. De gemeente waardeert het dan ook zeer dat de Lionsclub daaraan op deze manier een steentje heeft willen bijdragen.”

Meer bermen voor de toekomst?

Voorzitter Camiel de Clercq van de Lionsclub vertelt: “Wij kijken terug op een uiterst plezierige samenwerking met de gemeente rondom dit project. En we hopen dat er in de nabije toekomst meer bloemrijke bermen als deze worden ontwikkeld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio