14.1 C
De Bilt

Lionsclub Krimpen plaatst insectenhotel bij rotonde Vijverflat

Vandaag opende wethouder Kirsten Jaarsma samen met Robert Verhagen, president van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, het eerste insectenhotel. De Lionsclub Krimpen aan den IJssel bood het hotel aan de gemeente aan als bijdrage aan een duurzamere leefomgeving. Het hotel heeft een plaats gekregen op een ecologisch beheerd wilde bloemenperceel bij de rotonde bij de Vijverflat. Kirsten: “We zijn hartstikke blij en dankbaar dat de Lionsclub op deze manier een bijdrage willen leveren aan een duurzaam Krimpen.”

Eerste in een serie van 5 namens Lionsclub

Het hotel is de eerste in een serie van 5. De andere 4 hotels worden in de komende maanden afgebouwd. Ze worden ingericht op hun definitieve locaties. Dit zijn ecologisch beheerde (natuur)terreinen van diverse organisaties in de gehele Krimpenerwaard. Deze organisaties werken samen in het zogenoemde ‘Prachtlint Krimpenerwaard’.

Parelsnoer moet zorgen voor beter leefklimaat

Een van de doelen van Prachtlint is dat mensen zelf kunnen bijdragen aan de natuur in hun eigen omgeving. Lokale initiatiefnemers creëren natuurlijke ‘parels’, zoals de Lionsclub dat samen met de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft gedaan met het perceel bij de Vijverflat. Zo moet door de hele Krimpenerwaard een ‘prachtlint’ gaan ontstaan van steeds meer gebieden die ecologisch worden beheerd: grotere terreinen maar ook kades en bermen. Daarmee zorgt dit initiatief ervoor dat er steeds meer vlinder- en bijenvriendelijke natuur ontstaat en er een beter leefklimaat komt.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio