15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Lionsclub Krimpen schenkt insectenhotel aan het Zuid-Hollands Landschap

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft het vijfde en laatste insectenhotel, geschonken door de Krimpense Lionsclub, officieel in gebruik genomen. Het insectenhotel heeft een zonnige plek gekregen in de boomgaard van het Zuid-Hollands Landschap aan de Schaapjeszijde, bij de Berkenwoudse Driehoek.

Maandag 8 april is het insectenhotel officieel overgedragen door de Lionsclub Krimpen aan de IJssel aan het Zuid-Hollands Landschap. Dit nieuwe hotel vormt het sluitstuk van een serie van vijf grote insectenhotels die door leden van de Krimpense Lionsclub eigenhandig zijn gebouwd en ingericht. Eerder ontvingen vier organisaties soortgelijke hotels, die allemaal een plaats kregen in gebieden die tot het Prachtlint kunnen worden gerekend.

Prachtlint Krimpenerwaard

Het schenken van de insectenverblijven in de regio maakt deel uit van de betrokkenheid van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel bij het project ‘Prachtlint Krimpenerwaard’. In dit project bundelen vrijwel alle (natuur)terrein beherende organisaties in de Krimpenerwaard hun krachten om een lint van ‘natuurpareltjes’ te creëren met als doel de biodiversiteit in de regio te bevorderen.

Insectenhotel
Insectenhotel – Foto: ZHL

Waarom zijn insectenhotels zo belangrijk?

Het vinden van een schuilplaats of nestplaats wordt voor insecten steeds moeilijker onder andere door verstedelijking. Insecten spelen echter een cruciale rol in de natuur en zijn van onschatbare waarde voor het ecologisch evenwicht. Zoals bijen, hommels en vlinders, die verzamelen nectar en zorgen voor bestuiving van planten en gewassen. Daarnaast helpen het lieveheersbeestje, de (sluip)wesp en spinnen om soorten, zoals bladluis, muggen en huisvliegen op een natuurlijke manier te bestrijden of op te ruimen. Het mooie van onze natuur is dat ieder insect een eigen functie heeft en dus een onmisbare schakel is.

Het Zuid-Hollands Landschap is dan ook verheugd met de schenking van dit insectenhotel door de Lionsclub Krimpen aan den IJssel en hoopt op een gastvrije en all-inclusive ervaring voor alle insecten in de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio