21.9 C
De Bilt

Leefbaar Krimpenerwaard bedankt haar kiezers voor overwinning: van niets naar 4 zetels!

Krimpenerwaard – Leefbaar Krimpenerwaard bedankt al haar kiezers voor de prachtige overwinning die de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen boekte. De nieuwkomer in de Krimpenerwaardse politiek wist haar stempel op de verkiezingen te drukken door als nieuwe partij direct met 4 zetels binnen te komen. Hiermee zijn zij na de VGBK en de SGP direct de derde partij in de gemeente geworden.

Dankbaar voor vertrouwen van de kiezers

“Wij zijn heel erg dankbaar dat de kiezers ons dit vertrouwen hebben gegeven. Wij hadden zeker al een goed gevoel over onze kansen, maar de kiezer heeft het wel moeten doen. Daar zijn wij hen heel erg dankbaar voor”, zo laat fractievoorzitter Jeffrey Groen weten.

Het verschil maken

Nummer 2 op de lijst, Annette Kouwenberg, laat weten: “Wij hebben van de kiezers een opdracht meegekregen om het verschil te gaan maken. Natuurlijk is daarbij samenwerking met andere partijen van belang. Er zijn zeker genoeg overeenkomsten te vinden, maar ook genoeg verschillen in hoe wij tegen de dingen aankijken en deze op willen lossen. Ik heb er heel veel zin in om onze kiezers te belonen voor hun keuze en om mij in te zetten voor alle inwoners van de Krimpenerwaard! Wij zijn dan nu ook al bezig met een planning om met zoveel mogelijk inwoners in contact te komen.”

Niet solo, maar als team

“Ondanks dat rollen en taken verdeeld moeten worden, geloven wij niet in een solistenrol voor één van ons”, laat nummer 3, Tjeerd de Wijs weten. “Wij zijn het aan onze kiezers verplicht om als een hecht team aan de slag te gaan en de belangen van onze inwoners boven die van onszelf te stellen. Eigenlijk willen wij een team zijn mèt de inwoners van de Krimpenerwaard. Echt luisteren en ook echt doen. Dat is de opdracht die wij van onze kiezers hebben meegekregen”, besluit De Wijs.

Er valt echt winst te behalen

Of de partij nu in de coalitie of de oppositie komt is voor de nummer 4 van de lijst, Peter Ouwendijk, vooral een zaak of Leefbaar ook een echte kans gaat krijgen. “Het onderhandelingsinitiatief ligt daarvoor uiteraard bij de grootste partij en dat is VGBK. Toch geloof ik oprecht dat wij iets op tafel te brengen hebben, waarmee wij in samenwerking met andere partijen winst kunnen behalen voor alle inwoners van de Krimpenerwaard.” Ouwendijk voegt toe: “Ik ben enorm dankbaar dat onze partij dit vertrouwen heeft gekregen van de kiezers!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio