14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Lokale belastingen Krimpenerwaard op nieuw aanslagbiljet van SVHW

In februari krijgen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard de jaarlijkse aanslag lokale belastingen. Die kan in de brievenbus of digitaal in de berichtenbox van MijnOverheid binnenkomen. Inwoners krijgen deze aanslag namens de gemeente Krimpenerwaard van SVHW.

SVHW zorgt ervoor dat iedereen die belasting moet betalen een aanslagbiljet krijgt en betaalt. Zij zetten zoveel mogelijk belastingen op één aanslagbiljet. Met het belastinggeld draagt iedereen bij aan de veiligheid, de leefbaarheid en de voorzieningen in de gemeente.

Nieuw aanslagbiljet lokale belastingen

Dit jaar is het aanslagbiljet lokale belastingen aangepast: het te betalen bedrag is duidelijk zichtbaar en de uitleg over hoe er betaald kan worden, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken, is beter leesbaar gemaakt. Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingen zoals onroerendezaakbelasting, rioolheffing of afvalstoffenheffing. Op de website van SVHW leest u wat de belasting inhoudt en vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Nieuwe WOZ-waarde

Ook de nieuwe WOZ-waarde staat op het aanslagbiljet. De Wet WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken en zorgt ervoor dat alle overheden dezelfde waardering voor woningen en bedrijfspanden gebruiken. Voor sommige belastingen is een WOZ-waarde nodig. Deze stelt SVHW ook vast. Meer informatie over de WOZ is te vinden op de website van SVHW of op waarderingskamer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio