4.1 C
De Bilt

Mantelzorgers Krimpenerwaard verrast met een attentie

Deze week was de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag werden de inwoners die zorgen voor een ander in het zonnetje gezet. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek bracht een taartje bij drie mantelzorgers in onze gemeente.

Bezoek wethouder

De wethouder ging eerst langs bij meneer Onsman en mevrouw Berkouwer in Bergambacht. Daarna bracht ze een bezoek aan familie Ligtvoet uit Schoonhoven. Ten slotte bezocht ze meneer en mevrouw De Groot uit Ouderkerk aan den IJssel. Wat opviel was dat de mantelzorgers met veel liefde hun mantelzorgtaken doen.

Zorgen voor een ander kan zwaar zijn

Vanuit de welzijnsstichtingen ontvingen alle bij hen bekende mantelzorgers deze week een brievenbusattentie. Een mantelzorger zorgt langdurig voor een naaste met gezondheidsbeperkingen. Mantelzorg overkomt je en kan van de één op de andere dag opeens aan de orde zijn. Voor velen is het een taak die voldoening geeft, maar het zorgen voor of zorgen maken om de ander kan ook zwaar zijn.

Welzijnsstichtingen zijn er voor mantelzorgers

Het is daarom belangrijk dat mantelzorgers ook goed zorgen voor zichzelf. Dit kan door te praten over de situatie; hulp te vragen en te blijven vragen en heel duidelijk te zijn over wat je kunt, wilt en nodig hebt. Vaak is het zorg- en hulpverleningslandschap een wirwar van instanties en regeltjes. De steunpunten Mantelzorg van de welzijnsstichtingen geven op verschillende manieren ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden. Naast een luisterend oor bieden zij informatie en advies over het (hulp)aanbod, respijtzorg (vervangende mantelzorg) of ondersteuning bij regeltaken die van belang zijn als u zorgt voor een ander. Er is vaak meer  mogelijk dan u denkt!

Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek of iemand die even met u meedenkt, bel of mail dan met de welzijnsstichting in uw buurt:

  • Stichting WON: 0180-522045 (9.00-12.30 uur)/ info@stichtingwon.nl
  • SWOS: 0182-381227 (9.00-12.30 uur)/ info@swoschoonhoven.nl
  • SWOK-midden: 0182-350012 (9.00-12.30 uur)/ info@swok-midden.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio