11.6 C
De Bilt
vrijdag, 31 maart 2023

Marco Oosterwijk voorgedragen als burgemeester van Ridderkerk

Ridderkerk – Na een klein uitstapje lijkt Marco Oosterwijk (SGP) naar Ridderkerk terug te keren als nieuwe burgemeester. Hij was daar van 2019 tot 2022 al wethouder in het college. Hij heeft veel ervaring in de Rotterdam-Rijnmond regio, waar hij van 2014 tot 2018 ook al locoburgemeester en wethouder was voor de SGP in Krimpen aan den IJssel, zijn huidige woonplaats.

Marco Oosterwijk energiek, gedegen en verbindend

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad die een kandidaat voor het burgemeesterschap van Ridderkerk mocht aanbevelen, kwam mede door eerdere positieve ervaringen op Marco Oosterwijk uit. Hij wordt omschreven als een energieke persoon en bestuurder met gedegen kennis en ervaring. Daarnaast wordt hij ervaren als verbindend en doortastend.

Gerespecteerd door krachtige en benaderbare persoonlijkheid

Oosterwijk werd al in Krimpen aan den IJssel door meerdere partijen gerespecteerd vanwege zijn open en eerlijke houding, waardoor hij ook als wethouder zeer benaderbaar overkwam. Daarnaast is het een kundig bestuurder die inmiddels de nodige ervaring heeft opgedaan.

Op dit moment is Oosterwijk nog lid van het Algemeen Bestuur van Koninklijke Binnenvaart Nederland. Zijn benoeming moet per Koninklijk Besluit bevestigd worden. Hiermee zou hij per 15 mei 2023 de nieuwe kroonbenoemde burgemeester van Ridderkerk kunnen worden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio