2.2 C
De Bilt

Marco Oosterwijk nieuwe fractievoorzitter SGP Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Marco Oosterwijk volgt Bert-Jan Ruissen op als fractievoorzitter van SGP Krimpen aan den IJssel. De wisseling van de wacht vindt plaats per 1 november 2018. Bert-Jan Ruissen legt zijn  fractie-voorzitterschap neer vanwege zijn kandidaatstelling voor de Europese verkiezingen.

Ruissen na 12,5 jaar nu nummer 1 voor Europa

Ruissen maakt inmiddels ruim 12,5 jaar deel uit van de gemeenteraad en volgde op 27 september 2007 Henk Leertouwer op als fractievoorzitter. Hij was bij de gemeente-raadsverkiezingen van 2010 en 2014 tevens lijsttrekker. Krimpenaar Ruissen is nummer 1 op de EU-lijst van de SGP. Bert-Jan Ruissen blijft de komende maanden nog wel deel uitmaken van de Krimpense gemeenteraad.

Enthousiast en deskundig

Marco Oosterwijk volgt Ruissen op. Oosterwijk zat tussen september 2017 en mei 2014 al in de Krimpense gemeenteraad, was vervolgens wethouder tot en met juni 2018 en heeft daarna weer zitting genomen in de gemeenteraad. Oosterwijk was lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ruissen: “We hebben met Marco Oosterwijk een enthousiaste en deskundige nieuwe fractievoorzitter, waar de hele fractie zeer tevreden mee is”. Oosterwijk: “Gelukkig blijft Bert-Jan Ruissen nog een paar maanden in ons midden, maar nu al bedanken we hem hartelijk voor zijn inzet en kennis van zaken die hij als fractievoorzitter voor zijn rekening nam”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio