18 C
De Bilt

Meer geld voor nieuwe evenementen in Krimpen aan den IJssel

De gemeenteraad van Krimpen heeft gisteren extra geld beschikbaar gesteld voor evenementen. Verantwoordelijk wethouder Kirsten Jaarsma (Leefbaar Krimpen) kwam met het raadsvoorstel voor een aantrekkelijke evenementenkalender voor 2024.

Evenementen als cement voor de samenleving

“De fractie van Leefbaar Krimpen is blij met het extra budget want evenementen brengen levendigheid in ons dorp en zorgt voor verbinding tussen inwoners, raadslid Micha van Heemst. De fractie van Leefbaar is enthousiast dat er bijvoorbeeld extra geld beschikbaar komt voor een nieuw evenement de Pasar Maluku. “Wij vinden het belangrijk dat de Molukse gemeenschap de Pasar wil organiseren en daarmee haar cultuur en tradities kan delen met alle inwoners. Mooi dat de gemeente met subsidie daar een steentje aan kan bijdragen”, vertelt woordvoerder van de partij, Oscar Suijk, weten.

Winterfair komt weer terug

Maar ook is er geld voor de buitenbios en de winterfair. “De winterfair is de afgelopen twee jaar georganiseerd en heeft zich inmiddels ontpopt tot een prachtig evenement waar heel veel Krimpenaren blij van worden’. De buitenbios werd vorig jaar veel bezocht door Krimpenaren tot 30 jaar.

Krimpen Festival gaat misschien toch door

De fractie van Leefbaar is blij dat er gesprekken lopen met organisatoren die een zomer muziek festival willen organiseren. “Het lukt stichting Krimpen Presents voor het tweede jaar niet om het Krimpen Festival te organiseren. Dat vinden wij jammer, want Krimpen vindt popfestivals leuk. Onze fractie is blij dat wethouder Jaarsma haar best doet om een alternatief mogelijk te maken”, laat de woordvoerder van Leefbaar weten.

Het extra budget kreeg geen unanieme steun van de gemeenteraad. De fracties van Leefbaar Krimpen, SGP, CDA, ChristenUnie en VVD stemden voor. “Jammer dat het voorstel geen steun van de hele raad kreeg. Voor Leefbaar Krimpen blijven evenementen ontzettend belangrijk voor de sociale cohesie en de aantrekkelijkheid van onze gemeente.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio