14.9 C
De Bilt

Messenbezit groot probleem: stop verkoop aan jongeren

Krimpen aan den IJssel – Op basis van signalen over messenbezit onder Krimpense jongeren en de bevestiging hiervan door het College, heeft Krimpens Belang samen met de voltallige gemeenteraad de lokale winkeliers opgeroepen om te stoppen met de verkoop van messen aan minderjarigen. Het College is verzocht om hierover het gesprek aan te gaan met de winkeliers die het betreft.

Messenbezit onder Krimpense jongeren

Krimpens Belang maakt zich zorgen over het messenbezit onder Krimpense jongeren. Het aantal minderjarige verdachten die betrokken zijn bij steekpartijen is landelijk de laatste drie jaar verdubbeld. Hiernaast heeft de fractie van Krimpens Belang diverse signalen ontvangen over messenbezit onder Krimpense jongeren.

Aanleiding

Dit was aanleiding voor Krimpens Belang om aan het College te vragen of en zo ja, hoe groot er een “messenprobleem” is onder minderjarigen in onze gemeente. Het College heeft hierop geantwoord dat ook in onze gemeente dit probleem speelt.

“stop verkoop messen aan minderjarigen”

In de gemeente Zaanstad heeft de Burgemeester aan diverse lokale winkeliers gevraagd om geen messen meer te verkopen aan minderjarigen. Dit is succesvol gebleken en heeft in deze gemeente positief bijgedragen aan het probleem. Reden voor Krimpens Belang om het initiatief te nemen voor deze oproep onder de Krimpense winkeliers samen met Leefbaar Krimpen, SGP, PvdA, CDA, ChristenUnie, VVD, Stem van Krimpen en met steun van D66.

Gesprek met lokale winkeliers

Naast de oproep om geen messen meer te verkopen aan minderjarigen heeft de voltallige gemeenteraad ook aan het College verzocht om daad bij woord te voegen en hierover met de lokale winkeliers die het betreft het gesprek aan te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio