9.4 C
De Bilt

Met ruim 150 km/u over N210 kost 20-jarige bestuurder uit Bergambacht zijn rijbewijs

Afgelopen nacht hield de politie in de Krimpenerwaard langs de N210 een 20-jarige bestuurder met haast aan. Rond de klok van 00.50 uur wisten agenten de jongeman staande te houden. Hij was geklokt op 153 km/u. Na correctie bleef er nog 68 km/u over die hij te hard had gereden, zo laat de politie basisteam Krimpenerwaard op X weten. Dat was ruim voldoende om ter plekke zijn rijbewijs in te nemen.

N210 te vaak een ‘snelweg’

Zoals veel provinciale wegen nodigt ook de N210 sommige bestuurders uit iets harder te rijden dan toegestaan. Meestal gaat het dan om 5 of 10 km/u, een aantal wil persé 100 rijden. ‘Toch is de provinciale weg niet bedoeld als snelweg’, waarschuwt de politie steeds weer. Helaas komen de extreme snelheden in de late avond uren en ‘s nachts wel meer voor, terwijl het extreem gevaarlijk. De meeste dodelijke slachtoffers vallen dan ook op provinciale wegen zoals de N210.

Rijbewijs kwijt

De 20-jarige jongeman uit Bergambacht kan voorlopig dus met het openbaar vervoer. Zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar de Officier van Justitie, die zal kijken of de wegpiraat al eerder overtredingen heeft begaan. De boete zal in ieder geval fors zijn. Wanneer hij het rijbewijs terug zal krijgen is onbekend. Ook is niet bekend of de bestuurder een Educatieve Maatregel Verkeer heeft opgelegd gekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio