18 C
De Bilt

De Mobiele Milieustraat binnenkort in Lekkerkerk, Stolwijk en Ouderkerk aan den IJssel

De Mobiele Milieustraat van Cyclus komt ook in maart en april 2024 weer naar gemeente Krimpenerwaard. Deze keer staat het verplaatsbaar voertuig op zonne-energie in de kernen Lekkerkerk, Stolwijk en Ouderkerk aan den IJssel. 

Inwoners kunnen hier terecht voor om gratis klein grof huishoudelijk afval in te leveren dat niet bij het restafval hoort. Het gaat om klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u mag inleveren, moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

Waar en wanneer staat De Mobiele Milieustraat in de gemeente Krimpenerwaard?

De Mobiele Milieustraat staat op de volgende locaties:

  • Donderdag 14 maart van 9.30 – 15.30 uur, Raadhuisplein 1 in Lekkerkerk, op de parkeerplek tegenover het Amicitia;
  • Zaterdag 6 april van 9.30 – 15.30 uur, Dorpsplein 15 in Stolwijk, op de parkeerplek tegenover de Party Centrum Stolp Inn;
  • Zaterdag 20 april van 9.30 – 15.30 uur, Kerkweg 12 Ouderkerk aan den IJssel, op de parkeerplaats tegenover de Drie Maenen.

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren.

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. Dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen we weer nieuwe grondstoffen maken. Cyclus laat het ingeleverde afval recyclen. Dit wordt gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met gemeente Krimpenerwaard. Meer informatie kunt u vinden op: www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat(externe link), in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de Klantenservice van Cyclus via het meldingsformulier: www.cyclusnv.nl/meldingsformulier(externe link) of telefonisch via 0182- 547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio