Momenten van bezinning met muziek in oktober in de Krimpenerwaard

Krimpenerwaard – In oktober staan we tijdens momenten van bezinning stil bij de afgelopen anderhalf jaar waarin zoveel is gebeurd in de Krimpenerwaard en in de rest van ons land. Op verschillende data treden koren en muziekverenigingen op. Op verschillende plaatsen in de Krimpenerwaard wordt door deelnemende verenigingen het werkstuk Fermate – Circles of Consolation van Klaas Coulembier uitgevoerd.

Denktank

Het initiatief voor de bezinningsmomenten komt van predikant Chris Koole. Hij is deelnemer van de gemeentebrede ‘denktank’. Daarin zitten vertegenwoordigers van zorg en welzijn, bedrijfsleven, sport, cultuur, jeugd en kerken/parochies. Chris Koole heeft verschillende koren en muziekverenigingen in Krimpenerwaard benaderd. Die werken graag mee aan de bezinningsmomenten.

Programma oktober in het kort

Op zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober zijn er in totaal zeven uitvoeringen. De uitvoeringen zijn gratis toegankelijk met een coronacheckbewijs.

Op zaterdag 23 oktober om 20.00 uur:

  • muziekvereniging  TAVENU in Schoonhoven
  • muziekvereniging Concordia in Haastrecht
  • Boudewijn Zwart, beiaardier, uitvoering in Schoonhoven

Op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur:

  • muziekvereniging Excelsior in Ouderkerk a/d IJssel
  • muziekvereniging DHTSG in Berkenwoude

Op zaterdag 30 oktober om 20.00 uur geven orkesten van muziekvereniging Lekkerkerk een Najaarsconcert.

Op zaterdag 30 oktober om 20.00 uur organiseert Stichting Stolwijk Ontmoet een Benefiet-Korenfestival in het Kwartier in Stolwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img