8.8 C
De Bilt

Mondkapjes verplicht in raadhuis Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – Voor het voor publiek vrij toegankelijke deel van het raadhuis stelt de gemeente Krimpen aan den IJssel het dragen van een mondkapje verplicht (de centrale hal, de foyer en het eet-werkcafé). Medewerkers die achter de balie hun werk doen, zijn van deze verplichting vrijgesteld. Tussen hen en de bezoekers is plexiglas aangebracht. De bezoekers mogen als zij aan de balie zitten hun mondkapje af doen. Ook in de loopruimtes van de Tuyter geldt dit vanaf vandaag.

Mondkapjes uiterste poging voorkomen lockdown

In een uiterste poging een algehele lockdown te voorkomen, heeft de regering op 28 september een nieuw pakket aan verregaande maatregelen voor de duur van drie weken bekend gemaakt. Eén van deze maatregelen is het samenkomen van mensen in de vorm van een bijeenkomst. Wij hebben daarom besloten om in deze periode van drie weken de bijeenkomsten niet te organiseren, te cancelen of zoveel mogelijk online te doen.

Winkeliers moeten deurbeleid hebben

De gemeente Krimpen aan den IJssel stuurt vandaag een brief aan alle winkeliers. Daarin wijzen wij hen op het zogeheten ‘deurbeleid’. Hierin moeten zij beschrijven hoe zij in hun winkel omgaan met de ontvangst en het bedienen van klanten. In de brief adviseert burgemeester Martijn Vroom dringend dat zij het dragen van mondkapjes door klanten verplicht stellen. Voor supermarkten komt daarbij de verplichting tot het regelmatig ontsmetten van materialen. Daarnaast moeten zij zorgen voor speciale winkeluren voor kwetsbare inwoners.

Horeca vanaf 22.00 uur dicht

Ook de horecaondernemers ontvangen een brief van ons. De kern daarvan is attentie op de verplichting om vanaf 21.00 uur geen klanten meer te ontvangen en om 22.00 uur de deuren te sluiten. Wij zien toe op handhaving van deze regels. Om hen (enigszins) tegemoet te komen in de schade, hebben wij besloten de horecaondernemers toe te staan het buitenterras ook in het komende najaar-/winterseizoen te gebruiken, namelijk tot 1 april. Ook in de horeca zijn mondkapjes gewenst.

Sporten zonder toeschouwers

Op 28 september heeft de portefeuillehouder sport, wethouder Derickx, online met de besturen van de sportverenigingen gesproken. Er heerst bij hen wat onduidelijkheid over wat nu wel en wat niet is toegestaan. Zij ontvangen de komende dagen van ons een brief, waarin wij hierover zo zorgvuldig mogelijk helderheid verschaffen.

Voor scholen geen nieuwe maatregelen

Voor scholen zijn geen nieuwe maatregelen van kracht. Wel zien we dat de diverse scholen op een nogal uiteenlopende wijze invulling geven aan hun verantwoordelijkheid met betrekking tot de coronaregels. De portefeuillehouder Onderwijs, wethouder Tempel, stelt zich in verbinding met de directies van scholen om daar een beeld over te vormen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio