1.4 C
De Bilt

Motie Stop geweld tegen vrouwen en meisjes krijgt raadsbreed steun

Krimpen aan den IJssel – De motie vreemd aan de orde van de dag ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’, een initiatief van Stem van Krimpen, werd unaniem aangenomen tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar.

Binnen de huidige genderneutrale aanpak van huiselijk geweld is voldoende ruimte voor gendersensitiviteit, maar in de praktijk is hier geen sturing op. Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen pleit voor een gendersensitieve aanpak: “Als je niet duidelijk hebt wie de belangrijkste slachtoffers zijn, zie je het probleem niet helder en verliezen we uit het oog welke specifieke aanpak en hulp het beste voor hen is.”

Motie ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’

Onder het mom van inclusie – iedereen is gelijk en iedereen moet hetzelfde behandeld worden – wordt gestuurd op genderneutraal beleid. Een belangrijke oorzaak voor het ontstaan en voortduren van geweld achter de voordeur heeft te maken met gendergerelateerde factoren: machtsverschillen en stereotype rolverwachtingen tussen mannen en vrouwen.
Gendersensitief handelen betekent dat er naar huiselijk geweld wordt gekeken met een genderbril op. Er is aandacht voor het effect van rolpatronen, wederzijdse verwachtingen en afhankelijkheden.

“Als raad kunnen we met het aannemen van de motie het college hier op sturen. Het is hard nodig om je te realiseren dat geweld en gender met elkaar te maken hebben. Niets doen is geen optie” vervolgt Margot Wekker.

Het college is verzocht om dit thema uit te lichten in een themabijeenkomst voor inwoners met inbreng van professionals van bv KrimpenWijzer, Krimpens Sociaal Team en ketenpartners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio