13.8 C
De Bilt

Muziek, zang en dans in Bergambacht op Bevrijdingsdag

Bergambacht – Muziekvereniging Excelsior organiseert een gratis toegankelijke feestavond op Bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei. Het fanfare-orkest en de melody percussion band treden samen op met zanger Milan Boone, zangeres Rasha Mansour, shantykoor De Vlister Zangers, dansgroep Nadance en blaaskapel De Waardgangers.

Bevrijdingsthema

Natuurlijk wordt deze avond het bevrijdingsthema belicht, met muziek uit Soldaat van Oranje, van Glenn Miller en Vera Lynn. Maar qua muziek komen alle generaties aan hun trekken: van jazzy Sway (Michael Bublé) en Fly me to the Moon, Nederlandse hits als Zwart WitUna Paloma Blanca en Why Tell Me Why, maar ook het housenummer Wonderful Days van Mental Theo en de hits van Adèle en Coldplay komen voorbij.

Veel variatie in muzikaal talent

Milan Boone heeft al vaker opgetreden met Excelsior. De Bergambachtse sopraan Rasha Mansour staat voor het eerst met Excelsior op het podium. De Vlister Zangers brengen een blok met shantymuziek, maar Nadance geeft bijvoorbeeld weer een prachtig dansoptreden begeleid door de Mallet band. Er is al vanaf 20.00 uur non-stop muziek en het publiek kan naar believen in en uit lopen. De avond wordt feestelijk afgesloten door blaaskapel De Waardgangers.

Lossere setting

In Bergambacht is men wel gewend dat de muziekvereniging jaarlijks in november uitpakt met een grote uitvoering in de sporthal van De Waard. Anders dan dit formele concert heeft het muzikale bevrijdingsfeest een wat lossere setting. Geen rijen met stoelen, maar bier- en statafels. Horeca is aanwezig in de zaal. Er kan tussendoor vrijuit gepraat worden en een heel palet aan muziek-, zang- en dansvormen komt langs.

Feest van Bevrijdingsdag maken

Op Bevrijdingsdag is er relatief weinig te beleven in de Krimpenerwaard. In 2007 organiseerde de Bergambachtse muziekvereniging daarom voor het eerst deze feestavond op 5 mei. Na een tweede feest in 2012 lijkt nu een traditie geboren: Excelsior heeft het plan om elke keer dat Bevrijdingsdag op zaterdag valt een dergelijk feest te organiseren.

Informatie

Wat: Muzikaal bevrijdingsfeest 2018
Wanneer: zaterdag 5 mei 2018, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Waar: Zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7, Bergambacht
Toegang: gratis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio