16.5 C
De Bilt

Na 30 jaar debat is sluiting Veerpoort Schoonhoven een hamerstuk voor gemeenteraad

Krimpenerwaard – Soms moet je als gemeenteraad zaken goed wegen en onderzoeken, voordat je weloverwogen een besluit kunt nemen. De Veerpoort in Schoonhoven is een dossier waarin het wegen en onderzoeken nogal tijd in beslag heeft genomen. 30 jaar geleden, lang voor de herindeling van de gemeente Krimpenerwaard dus, kwam dit onderwerp al op de agenda van de raad van de toenmalige gemeente Schoonhoven.

Aparte partij opgericht voor open houden Veerpoort

In de oordeelsvormende raadscommissie haalde Yorben van Dortmund van VGBK (Gemeente Belang Krimpenerwaard) aan dat destijds Gemeente Belang Schoonhoven – de voorganger van VGBK – speciaal is opgericht op de Veerpoort open te houden. Hij gaf aan dat zijn partij het besluit over de Veerpoort tegelijkertijd met de aanpak van de gehele Zilveras wil nemen.

Overwegend voor afsluiting

Vrijwel alle overige partijen zagen na 30 jaar echter geen heil in het verder uitstellen van het besluit rond het afsluiten van de poort door het koppelen aan de uitwerking van de plannen rond de Zilveras. Er waren ook een aantal insprekers die de afsluiting van de poort met redenen aanmoedigden. Ook het college zag geen voordelen in verder uitstel.

In de stemming werd het voorstel met grote meerderheid als hamerstuk naar de raad gebracht. VGBK gaf aan er in de raadsvergadering nog een stemverklaring over af te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio