3.2 C
De Bilt

Nabestaanden gezocht voor plaatsing Stolpersteine in de Krimpenerwaard

Vorig jaar mei kondigde gemeente Krimpenerwaard aan dat zij Stolpersteine (struikelstenen) wil plaatsen in de gemeente. Het zijn kleine, vierkante, goudkleurige stenen die geplaatst zijn in de stoep. Ze liggen voor de laatste zelfgekozen huizen van slachtoffers van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Het college vindt het belangrijk om deze gedenkstenen te plaatsen voor Joodse, Roma en Sinti slachtoffers van de Holocaust. Zo is dit een blijvende en tastbare herinnering aan hen.

Eerste personen

Na de aankondiging heeft de gemeente informatie ontvangen over de slachtoffers die mogelijk in aanmerking komen. Inmiddels zijn er voor de volgende 7 personen Stolpersteine aangevraagd:

  • De heer Hijman Schenk
  • Mevrouw Francina Schenk-van Brink
  • Mevrouw Gosina Cohen-van Brink
  • Mevrouw Mathera Snatager-van Brink
  • Mevrouw Geertruida Louise Snatager
  • De heer David Heiman Morisco
  • De heer Heiman David Morisco

Locaties Stolpersteine

De Stolpersteine voor de eerste vijf personen komen bij Albrecht Beijlinggracht 24. Voor de laatste twee personen komen deze bij Dam 5. Beide adressen zijn in Schoonhoven.

Op zoek naar nabestaanden

De gemeente denkt momenteel na over de plaatsing en onthulling van de bijzondere stenen. Hiervoor zoeken zij nog naar nabestaanden. Bent u of kent u nabestaanden? Dan komt de gemeente Krimpenerwaard graag met hen in contact. Als u informatie wilt doorgeven, dan kunt u mailen naar info@krimpenerwaard.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Stolpersteine’. Ook kunt u bellen naar het algemene nummer van de gemeente: 14 0182.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op stichting-stolpersteine.nl. De huidige bewoners zijn intussen geïnformeerd over de aanstaande plaatsing. Voorafgaand aan de plaatsing en onthulling worden ook andere partijen en aanwonenden geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio