17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Natte voeten in wooncomplex Geerestein na gesprongen cv-leiding

Ouderkerk aan den IJssel – Vanmorgen om 8.30 uur kwamen de eerste meldingen van wateroverlast in het wooncomplex Geerestein aan de Burg. Neetstraat in Ouderkerk aan den IJssel al binnen. In enkele woningen zou sprake zijn van lekkage. Nog geen 3 kwartier later was de melding al opgeschaald naar GRIP 1, omdat het water door meerdere woningen en over vrijwel alle verdiepingen naar beneden liep. Er waren dringend extra handen nodig dus.

14 appartementen ontruimd in Geerestein

In het wooncomplex van Zorgpartners wonen voornamelijk zelfredzame senioren (55+). Ondanks de vervelende gebeurtenis weten ze het met elkaar en de hulp van de brandweer aardig te redden. Volgens de Veiligheidsregio Hollands Midden hangt er zelfs een gemoedelijke sfeer in één van de appartementen waar meerdere bewoners zijn opgevangen. Ook in de opengestelde recreatieruimte lijkt geen sprake van paniek.

Ketelhuis inmiddels leeggepomt

Rond 11.20 uur had de brandweer het ketelhuis boven op het dak helemaal leeggepomt en kon er geen water meer lekken. Het is nu zaak overal de schade op te nemen en te zorgen dat het vocht zoveel mogelijk uit de woningen gaat. De veiligheidsregio meldt dat er sprake is van ‘flinke waterschade’. Zorgpartners Midden Holland zal met de bewoners en hun naaste naar een oplossing zoeken.

Update 13.40 uur: 18 bewoners tijdelijk niet naar huis

De bewoners zijn zojuist geïnformeerd door de brandweer, Veiligheidsregio Hollands Midden en Zorgpartners Midden-Holland. Er is een dringend advies gegeven dat voorlopig 18 bewoners nu niet terug kunnen naar hun woning, omdat de stroom is afgesloten. Zorgpartners Midden-Holland gaat in gesprek met bewoners om te zoeken naar oplossing. De hulpdiensten zijn inmiddels retour. Meer informatie over het incident is te vinden op de website van Zorgpartners Midden Holland.

Van bejaardenhuis naar levensloopbestendig wooncomplex

Geerestein was van oorsprong een bejaardenhuis, met daaraan vast een compleet verzorgingstehuis. Zorgpartners heeft dat dat jaren geleden laten slopen en van het bejaardenhuis een flat met levensloopbestendige woningen voor 55-plussers gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio