15.6 C
De Bilt

Nieuwbouw Crimpenersteyn op zelfde locatie blijkt heel goed mogelijk

Het college van Krimpen aan den IJssel spreekt 18 oktober met de raad over de resultaten van de verkenning naar de nieuwbouw van Crimpenersteyn. De Zellingen heeft gevraagd of deze nieuwbouw op de plek van de huidige locatie kan plaatsvinden. Het college heeft een uitvoerig participatietraject doorlopen over deze nieuwbouw. De meeste zorgen van de omwonenden liggen bij het verdwijnen van groen, parkeergelegenheid, bouwhoogtes en overlast.

Toekomstbestendige ouderenzorg

Wethouder Hugo van der Wal: “Namens de gemeente maak ik mij sterk voor goede en toekomstbestendige ouderenzorg in Krimpen aan den IJssel, maar sta ik ook voor de belangen van de omwonenden. Ik heb mij er dan ook voor ingespannen om samen met De Zellingen zo veel mogelijk aan de zorgen van omwonenden tegemoet te komen. En dat hoop ik ook in het verdere vervolg te blijven doen.” Na de informatieve raadscommissie op 18
oktober maakt het college een raadsvoorstel waarin de stedenbouwkundige randvoorwaarden beschreven staan.

Groen in de buurt van nieuwe Crimpenersteyn blijft en wordt méér

Het college is van oordeel dat 1 model het meest bij de belangen van zowel de omwonenden als De Zellingen aansluit. Dit stedenbouwkundig model ontziet het park tussen het huidige Crimpenersteyn en de Sportsingel zoveel mogelijk en voegt daarnaast nog extra groen toe. Het park wordt meer de wijk in getrokken. Daar waar Crimpenersteyn nu staat, komen in de toekomst 3 nieuwe gebouwen terug. Dit is volgens het concept ‘Wonen met 24 uurs zorg’. Iets verderop in het groen komen 1 of 2 gebouwen terug volgens het concept ‘Wonen met een plus’.

In verdere uitwerking kijkt college naar oplossing parkeren en bouwoverlast

Over de andere zorgen – zoals het parkeren en de bouwoverlast – zeggen het college en De Zellingen in de verdere uitwerking continu te blijven kijken naar extra mogelijkheden om hier aan tegemoet te komen. Het college is dan ook van oordeel dat nieuwbouw van Crimpenersteyn op de bestaande plek stedenbouwkundig en financieel haalbaar is.

Nieuwbouw is broodnodig

Wethouder Hugo van der Wal: “Voor de huidige en toekomstige bewoners van Crimpenersteyn ben ik blij dat er nu eindelijk uitzicht is op nieuwbouw die echt broodnodig is. En voor de omwonenden hopen we waar te blijven maken wat een omwonende in een gesprek tegen mij zei: ‘Gaandeweg merken we dat de gemeente in dit traject náást ons staat
en niet tegenóver ons.’”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio