5.4 C
De Bilt

Nieuwbouw Schoonhovens College en Meent kan beginnen

Krimpenerwaard – Voor de nieuwbouw van het Schoonhovens College en sporthal Meent, tekende wethouder Ria Boere, namens de gemeente Krimpenerwaard, op woensdag 7 juli de samenwerkingsovereenkomst met het Schoonhovens College (SC) voor de nieuwbouw van de Vlisterweg-locatie. Ook krijgt sporthal de Meent vervangende nieuwbouw. Namens de school zette bestuurder Judith Steenvoorden haar handtekening.

Akkoord voor nieuwbouw van raad

Op 1 juni stemde de gemeenteraad in met de nieuwbouw van de school en sporthal. De gemeente is opdrachtgever, ook namens de school. De huidige gebouwen zijn oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Niet voor onderwijs, niet voor sport en ook niet qua duurzaamheid. De school wordt gebouwd op ongeveer de plek van de huidige sporthal en het gebied er om heen. De architect is momenteel druk bezig met het maken van een ontwerp voor de school en sporthal.

Om het bouwproces en het latere beheer goed met elkaar af te kunnen stemmen is het van belang om afspraken te maken over de samenwerking. Deze staan in de samenwerkingsovereenkomst die getekend is door beide besturen.

Schoonhovens College

 “Gemeente en schoolbestuur werken aan een prachtige nieuwe school in Schoonhoven. Alleen samen gaat dat lukken. Ik ben dan ook blij dat we deze stap vandaag hebben gezet”, stelt Wethouder Boere. Ook bestuurder Judith Steenvoorden is blij met deze aftrap: “Samen met de gemeente en met ons team, bouwen we aan de toekomst van onze leerlingen in een prachtig nieuw gebouw. Op naar de toekomst! Het Schoonhovens College levert een goed fundament.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio