15.1 C
De Bilt

Nieuwe Kindergemeenteraad voor gemeente Krimpen aan den IJssel

Op dinsdag 8 november is tijdens een speciale raadsvergadering de achtste Kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel geïnstalleerd. Alle Krimpense basisscholen doen dit jaar mee aan de Kinderraad. Per school worden 2 kinderen uit groep 8 afgevaardigd naar de Kinderraad. Deze raad bestaat daarmee uit 20 kinderen.

Wat gebeurde er tijdens de installatie?

De kinderraadsleden stelden zich tijdens de installatievergadering aan de hand van een foto op hun favoriete plek in Krimpen voor. De kinderen maakten ook een afspraak met burgemeester Martijn Vroom dat ze hun werk zo goed mogelijk gaan doen. Daarna was er een feestelijke afsluiting met gebak en kinderchampagne.

Wat doet de kindergemeenteraad?

De Kindergemeenteraad vertegenwoordigt alle kinderen in de gemeente Krimpen aan den IJssel. De Kinderraad gaat met elkaar en met anderen in gesprek over wat voor kinderen belangrijk is. Ook gaat de Kinderraad aan de slag met plannen van de verschillende Krimpense basisscholen. De Kindergemeenteraad maakt hiervoor gebruik van de Ideeënbox.

Deze Ideeënboxen staan op de basisscholen. Hierin verzamelen de kinderen goede ideeën voor Krimpen aan den IJssel. De Kinderraad gaat het komende jaar met deze ideeën aan de slag. Daarnaast is de Kindergemeenteraad aanwezig bij verschillende festiviteiten in Krimpen.

De installatievergadering is terug te kijken via https://krimpenaandenijssel.notubiz.nl/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio