13.6 C
De Bilt

Nieuwe sportzaal De Populier in Krimpen: komt u ook naar de feestelijke opening?

Op zaterdag 2 september om 14.00 uur opent wethouder Wubbo Tempel (onderwijs) de nieuwe sportzaal De Populier. Na de opening houden verschillende sportverenigingen demonstraties. En onze jonge Krimpenaren kunnen meedoen aan verschillende sportieve activiteiten. Het wordt dus een feestelijke dag! Deze nieuwe sportzaal is de eerste stap van een groter project. De gemeente Krimpen aan den IJssel gaat ook een nieuwe basisschool bouwen. En ook op andere plekken komen nieuwe sportzalen.

Na de opening laat de turnvereniging K.D.O. een opvoering zien. En dan gaat de feestelijke open dag beginnen. Synerkri zorgt voor een aantal sportieve activiteiten. De Krimpense jeugd tussen 4 en 15 jaar is welkom om mee te doen!

De Populier is de eerste stap van een groter nieuwbouwproject

De oude sportzaal komt uit 1975 en is daarom sterk verouderd. De gemeente gaat de oude sportzaal slopen. Hierdoor hebben we ruimte voor een nieuw project. Op deze plek bouwen we binnenkort de nieuwe basisschool De Groeiplaneet. De 2 nieuwe gebouwen verbinden we met elkaar. Ze krijgen een gedeelde energiehuishouding en worden gezamenlijk onderhouden. We hopen dat de basisschool voor de zomervakantie van 2024 klaar is.

Onze gemeente heeft een Integraal Huisvestingsplan. De nieuwe sportzaal is de eerste stap van dit plan. De komende jaren gaan we ook gymzaal Una Corda, sportzaal Groenendaal en gymzaal Tuinstraat vernieuwen. Krimpen aan den IJssel zet zo een stap om een gezonde gemeente te worden.

De Populier hebben we nieuw ingericht voor gymlessen

Doordeweeks gaan 3 Krimpense basisscholen de nieuwe sportzaal met plezier gebruiken. Leraren die de gymlessen geven aan deze scholen hebben ons advies gegeven. Zij hielpen mee bij de inrichting van de sportzaal. De gymdocenten vertelden ons bijvoorbeeld hoe we de sportzaal met de allernieuwste materialen kunnen inrichten. De basisschoolleerlingen kunnen zo met veel plezier en afwisseling gymlessen krijgen. We hebben ook gedacht aan akoestiek en duurzaamheid.

Nieuwe sportzaal ook voor andere activiteiten

In de avonden en in de weekenden maken bijvoorbeeld K.D.O. (turnen), B.V.K. (basketbal) en B.V. De Populier (badminton) gebruik van deze sportzaal. De wensen van deze verenigingen hebben we meegenomen bij de invulling van de nieuwe zaal. Zo kan B.V.K. bijvoorbeeld speciale sportmaterialen gebruiken zoals een echt centercourt en flexibele tribunes voor wedstrijden. Op de eerste verdieping hebben we voor alle gebruikers een ruimte gemaakt met pantry. Bezoekers kunnen vanuit deze ruimte de sportzaal goed zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio