8.5 C
De Bilt

Nieuwe website Krimpen aan den IJssel toegankelijk voor iedereen

De website van gemeente Krimpen aan den IJssel is vernieuwd. De site ziet er niet alleen mooier en moderner uit. Maar is vooral veel toegankelijker. Alle teksten zijn herschreven op een begrijpelijk taalniveau. En de zoekfunctie is speciaal voor deze site opnieuw ontwikkeld. De site is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de gemeente en de websiteontwikkelaars van Lyfter. Het resultaat ziet u op krimpenaandenijssel.nl.

Website in nieuwe huisstijl

Burgemeester Jan Luteijn: “De vorige website was zo’n 10 jaar oud. Het ontwerp is gemoderniseerd en aangepast aan onze vernieuwde huisstijl. En vooral de inhoud heeft veel aandacht gekregen. Teksten en pagina’s zijn begrijpelijker herschreven. En de nieuw ontwikkelde zoekfunctie helpt inwoners sneller aan de juiste informatie. Belangrijk daarbij is de toevoeging van een voorleesfunctie. Zo zijn we digitaal ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.”

“Een project waar we trots op zijn”

Het team van Lyfter heeft hard gewerkt om de gemeentelijke site in een nieuw jasje te steken. Jonathan (front-end design): “Een gemeentelijke website moet aan veel eisen voldoen. Het voornaamste is natuurlijk dat deze functioneel moet zijn. Maar wie zegt dat een gemeentelijke website niet aantrekkelijk mag zijn? Dit zagen wij als een perfecte uitdaging waarin we de functionaliteit konden verbinden aan een modern design.”

Axel Schelfhout hield zich als software engineer voornamelijk bezig met de technische uitdagingen. “Het resultaat is een site waar wij allemaal volledig achter staan. Het past bij de uitstraling van Krimpen. En is tegelijkertijd gebruiksvriendelijk voor alle inwoners. Een project waar we trots op zijn”, aldus Axel.

Helpt u mee verder bouwen?

We hebben veel tijd en aandacht besteed aan de informatie op onze nieuwe website. Kunt u toch iets niet vinden? Of ziet u een foutje? Help ons mee en laat het weten. Dit kan door te bellen naar 14 0180 of stuur een mail naar communicatie@krimpenaandenijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio