Nieuwjaarsreceptie Bloemrijk Krimpen aan den IJssel

Krimpen a/d IJssel – Op vrijdag 5 januari is er in de ontmoetingsruimte van Bloemrijk een nieuwjaarsreceptie. In deze ontmoetingsruimte worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de buurt, zoals etentjes voor de ouderen, klaverjassen, kinderactiviteiten, gezellig samen koffie drinken en nog veel meer.

Ontmoetingsruimte met Burenconcept.

In 2008 werden er aan de Vijverlaan 150 huizen gesloopt en 219 huizen gebouwd, waarvan 146 huurwoningen van Quawonen. De nieuwe wijk kreeg de naam Bloemrijk en zou een wijk worden met een burenconcept. Een wijk met een sociaal karakter waar buren voor elkaar klaar zouden moeten staan. Ter versterking van het buurtgevoel is er een ontmoetingsruimte ingericht waar buurtbewoners gezamenlijk dingen kunnen doen en een kopje koffie drinken. Bewoners zelf spelen een belangrijke rol bij wat er in BloemRijk
allemaal gebeurd en hoe, ook bij de uitvoering ervan zijn het de bewoners die hun steentje bijdragen. Zelfs naast het huurcontract tekenen nieuwe huurders een buurovereenkomst.
Hierin geeft de toekomstige huurder aan waar zijn of haar talenten liggen, of waarvan men gebruik zou willen maken. Door het tekenen van de buurovereenkomst bindt men zich aan de burengedachte van het project.

Leefbaarheidsfonds

Volgens buurtbewoners die de nieuwjaarsreceptie organiseren, was er vorig jaar nog een ‘subsidiepotje’ voor de invulling van de activiteiten en voor de koffie en thee.
Dat is nu veranderd in het ‘leefbaarheidsfonds’. Dit fonds is bedoelt om de wijk schoon, groen en veilig te houden. Over de activiteiten in de ontmoetingsruimte wordt hier niet gesproken. Onduidelijk is of er nog geld beschikbaar is voor de activiteiten die daar worden georganiseerd.

Activiteiten Bloemrijk

Het is de bedoeling dat er in de ontmoetingsruimte activiteiten gaan komen als darten, disco voor de jeugd, filmavond, bingo en bloemschikken. Daarbij zijn ideeën altijd welkom en heeft Bloemrijk ook nog vrijwilligers nodig om deze activiteiten te realiseren.
In plaats van burendag, wil de wijk een feestavond organiseren in augustus.
Mede organisator  Louisette van der Heijden vindt het erg belangrijk dat het burenconcept blijft bestaan. Dat er een ruimte is waar ouderen en jongeren samen kunnen komen. “beter dan iemand vinden die al een tijdje dood in huis ligt, omdat er niet (meer) op elkaar gepast wordt”. Een financieel potje is dan niet geheel onbelangrijk om dit te kunnen blijven voortzetten. Louisette wil een vereniging voor de hele bloemenbuurt. Zodat men op kan komen voor het belang van de ouderen, die nu hun vertier in de ontmoetingsruimte vinden met etentjes en klaverjassen, zodat ook zij nog onder de mensen komen.

Op 5 januari is er om 19.00u uur de nieuwjaarsreceptie met een hapje en een drankje in de ontmoetingsruimte aan de vijverlaan 566.
De hele bloemenbuurt is daarbij welkom.

Er zal een optreden zijn van Rich en Richie die ook op Surfrock hebben gespeeld.

Meer informatie: https://www.facebook.com/BloemRijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img