16 C
De Bilt

Noodmaatregelen Krimpen: supermarkten en horeca gewaarschuwd

Krimpen aan den IJssel – Op de gemeentepagina laat Burgemeester Vroom van Krimpen aan den IJssel weten dat hij extra noodmaatregelen neemt. “Het coronavirus heeft onze samenleving hard getroffen. Veel mensen werden (ernstig) ziek en de zorg zat tegen haar grenzen aan. Daarom zijn noodmaatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Deze maatregelen hebben ook voor onder andere de horeca en de supermarkten in Krimpen aan den IJssel flinke gevolgen.”

Horeca, supermarkten en klanten te makkelijk

“We ervaren dat een aantal horecagelegenheden, supermarkten en klanten zich niet houden aan de maatregelen. De burgemeester maakt zich in toenemende mate zorgen over verslapping bij het opvolgen van de noodmaatregelen. Want het zorgt geregeld voor zeer onwenselijke situaties. We moeten er allemaal voor zorgen dat een nieuwe grootschalige uitbraak van het coronavirus wordt voorkomen.” Daarom verzoekt burgemeester Martijn Vroom in een brief de horeca en de supermarkten om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Boetes en mondkapjesplicht

Ook wijst hij de ondernemers in de brief op de maatregelen waaraan ze zich moeten houden. En geeft hij aan dat hij erop rekent dat de horeca- en supermarktondernemers overtredingen en excessen voorkomen, zodat waarschuwingen, boetes of maatregelen uitblijven. Daarnaast heeft hij de supermarktondernemers geattendeerd dat zij vrij zijn om een mondkapjesplicht in te voeren in hun supermarkt.

Ondernemers vandaag ingelicht

De horeca- en supermarktondernemers ontvangen de brief vandaag. De complete brieven vindt u onder het kopje ‘documenten’ op de pagina ‘Informatie voor ondernemers over het coronavirus‘.

Bron: gemeente Krimpen aan den IJssel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio