7.5 C
De Bilt

Ruime meerderheid ondernemers kiest voor nieuwe BIZ centrum Schoonhoven

Een bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarin ondernemers gezamenlijk investeren in een goed economisch leefklimaat. Hierbij gaat het onder andere om het aantrekkelijker, bekender en veiliger maken van het gebied. Het centrum van Schoonhoven was een BIZ-gebied. De periode voor deze bedrijveninvesteringszone liep echter af. De ondernemers uit de Schoonhovense binnenstad hebben nu gekozen voor een nieuwe BIZ-periode die loopt tot en met 2028.

74% stemde voor een nieuwe BIZ-periode

Omdat een nieuwe BIZ pas van start kan gaan als er voldoende steun is vanuit de betrokken bedrijven, is er eerst een draagvlakmeting gehouden. De officiële draagvlakmeting voor de BIZ Centrum Schoonhoven 2024-2028 werd gehouden tussen 30 oktober en 22 november 2023. Een ruime meerderheid van de respondenten (74%) stemde vóór een nieuwe BIZ-periode. De nieuwe BIZ gaat in per 1 januari 2024.

Ondernemers bundelen de krachten

Wethouder Leo Barth: “ Het is belangrijk dat ondernemers de krachten bundelen voor een aantrekkelijk, goed en veilig winkelgebied. Ik ben blij dat deze collectieve werkwijze voor een sterk en vitaal centrum op zoveel steun kan rekenen in de binnenstad van Schoonhoven. Als gemeente faciliteren we dit graag. Deze nieuwe BIZ laat zien hoe belangrijk de samenwerking van ondernemers is bij het werken aan een economisch vitale Krimpenerwaard.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio