10 C
De Bilt

Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor vader en zoon uit Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – Op 11 april heeft burgemeester Martijn Vroom aan twee Krimpenaren legpenningen en getuigschriften van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt. De vader en zoon worden door het fonds onderscheiden omdat zij in augustus 2017 een vrouw hebben gered die met haar auto in het water nabij de N210 was gereden

Carnegie penning voor eerste hulp in het water

De heer C.R. de Wit en de heer R.F. de Wit, vader en zoon, reden op 6 augustus 2017 ’s nachts op de N210 in Krimpen aan de Lek. Zij zagen dat een met grote snelheid achter hen rijdende auto plotseling vanaf rechts de weg verliet. Zij keerden onmiddellijk om en troffen een auto in het water aan. Vader en zoon gingen direct het modderige water in.

Verder zoeken naar mogelijke andere slachtoffers

Zij haalden de niet aanspreekbare bestuurster uit de auto en verleenden eerste hulp. Doorweekt gingen zij nogmaals het water in om er zeker van te zijn dat er niemand meer in de auto zat. Toen de auto verder wegdreef en dreigde te zinken, gingen zij terug naar de kant. De inmiddels gearriveerde duikers van de brandweer namen het werk van hen over. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Carnegie Heldenfonds

Het Carnegie Heldenfonds kent regelmatig een onderscheiding toe aan mensen, die anderen te hulp gekomen zijn. In dit geval besloot het fonds om de heer C.R. de Wit en de heer R.F. de Wit een legpenning en getuigschrift toe te kennen. De hulp die zij hebben geboden is niet zonder gevaar voor eigen lijf of goed geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio