15.1 C
De Bilt

Onrust over speeltuintjes Krimpen blijft

Krimpen aan den IJssel – Ook Stem van Krimpen toont zich betrokken bij de onrust rondom speeltuinen in de wijk Langeland. Raadsleden Saskia Oudshoorn en Wilma Lingen bezochten eerder ouders en kinderen die wonen in de wijk Langeland. In deze wijk is onrust ontstaan tussen inwoners en de gemeente vanwege aanpassingen die zijn en worden uitgevoerd aan speeltuinen in de straten Aster, Oleander, Iris, Waterkers en Anjelier.

Speelruimtebeleidsplan komt niets van terecht

Wilma Lingen, raadslid voor Stem van Krimpen: “Krimpen aan den IJssel heeft sinds 2018 een nieuw Speelruimtebeleidsplan met ambities waar werkelijk niets van terecht komt.” Het plan bestaat o.a. uit:

  • Een uitnodigende en veilige speelruimte om te bewegen, te ontwikkelen en te ontmoeten voor jong en oud. 
  • Het streven naar een goed en verdeeld en divers speelruimteaanbod voor verschillende doelgroepen.
  • Een goede samenwerking met organisaties en inwoners bij de speelruimtes.

“Wat Stem van Krimpen betreft is geen van deze ambities waargemaakt. Klagers krijgen alle ruimte en de gezinnen die nauw betrokken zijn geweest bij de ideevorming voelen zich gepasseerd. Veel waar zij input aan hebben geleverd tijdens de informatieavonden is veranderd, wordt veranderd of van de baan geveegd. Wordt er alleen naar klagers geluisterd waardoor tevreden ouders en kinderen niet meer meetellen?”, laat Lingen weten.

Actie en Schriftelijke Vragen

Tijd voor actie dacht een groep inwoners aan de Iris. Maar liefst 146 handtekeningen zijn er verzameld voor het behoud van een mooie glijbaan. En bij de Aster is de speeltuin helemaal verdwenen!
Stem van Krimpen heeft Schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Een van de vragen is waarom de speeltuin bij de Aster niet wordt teruggeplaatst terwijl dat wel is toegezegd op de bewonersbijeenkomst van 8 juli 2020. Het toestel aan de Oleander staat er al 8 jaar en zorgt volgens klagende buurtbewoners nu ineens voor overlast.

Hangjongeren geen excuus ontmantelen speeltuin

“Onbegrijpelijk” vult Saskia Oudshoorn, eveneens raadslid voor Stem van Krimpen aan. “Er zijn hangjongeren die overlast zouden bezorgen en daarom moet volgens klagers het speeltoestel weg.” Bij de Waterkers en de Anjelier zijn ook problemen. 

Communicatie met bewoners moet veel beter

“In de raadsvergadering van donderdag 14 oktober 2021 is dit onderwerp uitgebreid aan de orde geweest en hebben inwoners van deze wijk ingesproken. Dit soort onderwerpen raakt de inwoner direct in zijn woongenot. Er is de afgelopen 2 jaar veel onrust ontstaan bij deze jonge gezinnen en de emoties lopen soms hoog op. In zijn algemeenheid concluderen wij dat de communicatie met alle betrokken inwoners beter en helderder kan en moet” aldus Wilma Lingen.

Wachten op antwoorden wethouder Derickx

De Schriftelijke Vragen worden binnen 30 dagen beantwoord. ”Samen met de bewoners kijken we uit naar de antwoorden van portefeuillehouder Coen Derickx. We blijven dit dossier volgen en daar waar nodig pakken we onze volksvertegenwoordigende rol. Langeland the next generation; it’s all-in the name! Een mooie wijk voor gezinnen met (jonge) kinderen die daar veilig op kunnen groeien”, sluit Saskia af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio