14.9 C
De Bilt

“Ons dorp aan de Hollandsche IJssel”: gastblog raadslid Krimpen

Klein, aan de Hollandsche IJssel ligt een dorp genaamd Krimpen aan den IJssel. Daar wonen mensen van diverse pluimage met verschillende achtergronden en principes. Groot is deze relatief kleine gemeente aan de Hollandsche IJssel in haar tekortkomingen helaas ook. En nu, nu we gezamenlijk de strijd tegen het Coronavirus aan het voeren zijn worden deze verschillen pas echt goed zichtbaar.

Is dit ons dorp?

Een Oud Gereformeerde Kerk die zich van een totaal verkeerde kant laat zien. Een groep mensen die goedbedoelde en dringende adviezen van de minister én de burgemeester naast zich neerlegt zonder zich daarbij af te vragen wat dit met anderen doet.

Anderen die zich wél aan de regels houden en daardoor hun inkomsten zien dalen of zelfs verliezen.
Anderen die hun sociale leven op een lager pitje zetten. Anderen die al vanaf maart thuiswerken.
Anderen die het doen voor anderen …

Het imago van onze gemeente wordt er zo niet beter op

Onderaan lijstje met horeca, bovenaan met files

We bungelen samen met Hendrik-Ido-Ambacht, Westervoort, Albrandswaard en Hardinxveld-Giessendam onderaan de lijst van lijst met horeca-aanbod in ons dorp. We staan met enige regelmaat op nummer 1 op de fileranglijst door de welbekende Algerabrug. En nu weer landelijk in het nieuws met deze stoïcijnse Oud Gereformeerde Kerk die de algemene coronaregels aan hun laars lapt door 200 mensen toe te blijven laten tijdens de kerkdienst op zondag. Oké, volgens de Grondwet mag het, maar aandringen van de minister én de burgemeester om met niet meer dan 30 mensen bij elkaar te komen, lappen ze aan hun laars.

Meest vervuilde grond van Nederland

En oh ja, in Krimpen aan den IJssel op het industrieterrein De Stormpolder hebben we ook nog het meest vervuilde stukje grond van Nederland waar momenteel het Rijk hoofdbrekens heeft over de oplossing van dit probleem.

Groot en klein

Groot worden door klein te blijven … een prachtige uitdrukking die ik graag gebruik. Maar nu even niet ben ik bang. Want groot worden door steeds maar negatief in het nieuws te zijn, dat wil toch zeker niemand?

Ik weet, ik ben slechts een klein radertje in het geheel. Ik weet, ik ben slechts 1 van de 21 raadsleden. Ik weet, ik ben slechts 1 van de ruim 29.500 inwoners en ik weet, mijn blogje is slechts een kleine boodschap. Maar het is er wel een die op dit moment landelijk leeft en het is er 1 die uit de grond van mijn hart komt!

Veel te doen met elkaar

We hebben nog zoveel te doen in dit dorp met elkaar! Laten we vooral samen deze klus klaren en ons houden aan de adviezen van het RIVM. Adviezen die er zijn om te zorgen voor elkaar. Om te zorgen voor onze naasten. Om te zorgen dat de zorg niet overbelast wordt, om te zorgen dat we niet nóg meer restricties opgelegd gaan krijgen. En om te zorgen dat de rust wederkeert in ons dorp, zodat we ons kunnen focussen op de oplossingen en gezamenlijk te werken aan een positief imago van ons dorp.

Pleiten voor mededogen en betrokken jeugd

Dus dominee Kort en geacht bestuur van deze kerk, heroverweeg alstublieft uw besluit. Heb uw naasten lief, geef antwoord op de hulpvraag, heb mededogen en wees onbaatzuchtig. Er zijn aan de dag van vandaag voldoende mogelijkheden om uw volgelingen te bereiken. Betrek uw jeugd hierbij. Hoe mooi zou dit zijn. Geef de jeugd de kans om binnen uw gemeenschap de voor hen zo bekende moderne technieken toe te passen. Samen zingen via Teams, Zoom of Skype. Opa’s en oma’s met hun kleinkinderen, uiteraard op gepaste afstand achter de laptop en zo samen uw dienst bijwonen.

Ja, het kan echt, gelooft u mij! En ja, wat hoop ik dat u besluit om dit te doen! En ja, wat zou ik blij zijn en trots,
trots op u en uw kerk in ons mooie dorp als u dit samen met uw gemeenschap ook zo gaat doen.

Wilma Lingen-Breedveld,  raadslid Stem van Krimpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio