4.1 C
De Bilt

Onthulling speeltoestel op zonne-energie ’Het beste idee van Lopik’

Lopik – Op donderdag 5 juli 2018 om 11.00 uur onthulden wethouder Gerrit Spelt en leerlingen van basisschool ‘De Nieuwe Wiel’ uit Lopik in zwembad Lobeke een speeltoestel dat werkt op zonne-energie.

 Wedstrijd ‘Het beste idee van Lopik’

In 2017 hebben de leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Lopik les gehad over de mogelijkheden van zonne-energie. Tijdens de lessen kwamen de leerlingen zelf ook met veel bruikbare ideeën over wat je allemaal zou kunnen doen met zonne-energie. Wethouder Gerrit Spelt riep alle leerlingen van groep 8 op om samen met hun leerkracht de beste ideeën van de klas op te schrijven en in te dienen bij de gemeente Lopik. De ideeën moesten realistisch en uitvoerbaar zijn. Basisscholen De Nieuwe Wiel en de Jan Bunnik uit Lopik-dorp hebben enthousiast gehoor gegeven aan de oproep en hebben in totaal vijf ideeën gepresenteerd.

Een jury – bestaande uit de heren Dick Nederend en Paul Planken, beiden lid van de Stichting Duurzaam Lopikerwaard en uit de heer Jos Mulder die de lessen over zonne-energie heeft gegeven – bepaalde vervolgens dat het speeltoestel op zonne-energie van basisschool De Nieuwe Wiel ‘Het beste Idee van Lopik’ was. Naast het winnen van een trofee, de eer en publiciteit, wordt het winnende idee ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Onthulling speeltoestel

Het speeltoestel dat werkt op zonne-energie, is donderdag onthuld in zwembad Lobeke. Naast wethouder Gerrit Spelt en de leerlingen van groep 8 van basisschool De Nieuwe Wiel, waren ook Dick Nederend en Paul Planken van de Stichting Duurzaam Lopikerwaard en de heer Jos Mulder bij de onthulling aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio